Από τη στιγμή που λειτούργησε πρωτίστως η ψυχή του Έλληνα ποδοσφαιριστή (έτσι όπως έχει μάθει να λειτουργεί και να στηρίζει τις επιλογές του Ρεχάγκελ εδώ και εννιά χρόνια) ήταν βέβαιο πως η Εθνική ομάδα στην Ουκρανία μπορούσε να πάρει την πρόκριση αλλά και τη νίκη.

Αυτή η ψυχή δικαιώθηκε και πλέον στις 4 του Δεκέμβρη, ποιος τη χάρη μας. Στην κλήρωση του Ντέρμπαν καλά θα κάνουν να τρέμουν οι αντίπαλοι τον Σαμαρά, τον Παπασταθόπουλο, τον Τζόρβα, τον Μόρα και τον Βασιλάκη τον Πλιάτσικα. Αυτοί αποτελούν το «νέο αίμα» της ομάδας και να τους καλωσορίσουμε στην ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχαϊλιτσένκο αυτή τη φορά πιάστηκε «στη φάκα» των Ελλήνων μαχητών. Τα συστήματα, δηλαδή ρόμβοι, ζώνες κλπ., αχρηστεύτηκαν απέναντι στην αποφασιστικότητα των Ελλήνων κι αν οι ντόπιοι οπαδοί έπρεπε να στενοχωρηθούν για κάτι, αυτό αφορά τους χαρισματικούς –αλλά βετεράνους πλέον – Τσεφτσένκο και Τίμορτσιουκ. Και οι δύο έψαχναν ένα Μουντιάλ, αλλά τους το έκλεψε ο Κυργιάκος, ο Κατσουράνης (απίστευτα καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά του αγώνα) και ο Καραγκούνης…

Αλλά, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική νίκη εξευτέλισε όλα τα προγνωστικά, τόσο των εκτιμητών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όσο και των γραφείων στοιχημάτων. Μπαράζ μείωσης του ποσοστού νίκης της Ουκρανίας στο κουπόνι παρατηρήθηκε το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα, αλλά η αδυναμία των γηπεδούχων και το σπέσιαλ πλασεδάκι (σε αριστουργηματική πάσα του Σαμαρά) του Σαλπιγγίδη αχρήστεψε τη δήθεν ποδοσφαιρική λογική.

Τα λοιπά είναι ήδη γνωστά και χιλιοειπωμένα. Ο Ρεχάγκελ συνεχίζει (για να απολαύσει το πρώτο του Μουντιάλ!), ο Πιλάβιος έχει κάθε λόγο να σηκώνει το φρύδι κλπ. Κάτι ακόμα: ήταν μαγκιά του Ανδρέα Βγενόπουλου να γεμίσει τις διαφημιστικές πινακίδες του γηπέδου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντόνετσκ με το μήνυμα «Olympic air – η Ελλάδα ψηλά». Σημειολογικά αξίζει, γιατί πόνταρε σε θετική πρόβλεψη χωρίς φόβο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης