Νέα ήττα γνώρισε η Εθνική, καθώς έχασε με 2-1 από την Ισπανία, στο “Βαλς Ζίτσενχαϊμ” του Σάλτσμπουργκ για την τελευταία αγωνιστική του τέταρτου όμιλου του Euro 2008. Οι Έλληνες ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στο τουρνουά με μια καλή εμφάνιση, η οποία δυστυχώς δε συνδυάστηκε και από ένα ανάλογο αποτέλεσμα. Πλέον, η Ελλάδα έγινε η μοναδική κάτοχος του τροπαίου, που στην αμέσως επόμενη διοργάνωση έμεινε χωρίς βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν για τελευταία φορά ο Αντώνης Νικοπολίδης. Στα αριστερά της άμυνας αγωνίστηκε ο Νίκος Σπυρόπουλος, με τον Λουκά Βύντρα δεξιά και τους Τραϊανό Δέλλα και Σωτήρη Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ έπαιξε η “τριπλέτα” των Άγγελου Μπασινά, Κώστα Κατσουράνη και Γιώργου Καραγκούνη και στην επίθεση από τα δεξιά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, από τα αριστερά ο Γιάννης Αμανατίδης και στο κέντρο ο Άγγελος Χαριστέας.  

Οι Ισπανοί, όπως αναμενόταν, χρησιμοποίησαν τις δεύτερες επιλογές τους, καθώς ο Λουίς Αραγονιές ήθελε να ξεκουράσει τα βασικά ατού του, εν όψει της συνέχειας του τουρνουά. Έτσι, το 4-5-1 βρήκε τον Ρέινα στην εστία, τους Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Χουανίτο, Ναβάρο στην άμυνα, τους Ντε Λα Ρεδ, Τσάμπι Αλόνσο, Γκαρσία, Ινιέστα, Φάμπρεγκας στο κέντρο και τον Γκουίθα μοναδικό προωθημένο.

Η Ισπανία στο πρώτο μέρος είχε μια ελαφρά υπεροχή και απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με τον Τσάμπι Αλόνσο. Ο μέσος της Λίβερπουλ, στο 23′ προσπάθησε με σουτ από το κέντρο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατήρι και πέρασε άουτ. Στο 30′ και το 38′ δύο νέα σουτ του Ισπανούείχαν την ίδια κατάληξη, ενώ στο 39′ ο Σπυρόπουλος ανέκοψε την προσπάθεια του Σέρχιο Γκαρσία. Η Ελλάδα στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γιώργος Καραγκούνης εκτέλεσε το φάουλ στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και ο Άγγελος Χαριστέας και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Πέπε Ρέινα σημειώνοντας το 1-0. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χαριστέας έτρεξε να αφιερώσει το γκολ στον Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι “φούριας ρόχας” μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54′ άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Τσάμπι Αλόνσο με φοβερό σουτ τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αλόνσο στο 54′, το πέτυχε ο Ντε Λα Ρεντ στο 61′. Ο Γκουίθα πήρε την κεφαλιά στην ελληνική περιοχή και ο Ντε Λα Ρεντ με δυνατό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Νικοπολίδη, ισοφαρίζοντας για την Ισπανία. Στα τελευταία είκοσι λεπτά οι άμυνες των δύο ομάδων χαλάρωσαν και οι Ισπανοί έχασαν τρεις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τους Γκουίθα (73’), Ντε Λα Ρεντ (75’) και Γκαρσία (78’). Για την Ελλάδα στο 80′ ο Αμανατίδης και στο 85′ ο Χαριστέας δεν μπόρεσαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Δύο λεπτά πριν το τέλος η Ισπανία, πέτυχε το 2-1 και πήρε τη νίκη. Ο Γκουίθα, μετά από σέντρα του Γκαρσία από δεξιά, πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ότο Ρεχάγκελ: “Μόλις τελείωσε το Euro και θα πρέπει τώρα να αναλύσουμε την κατάσταση, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να ετοιμαστούμε για τα προκριματικά. Δεν έχουμε πει ότι θα τρελάνουμε τον κόσμο με το ποδόσφαιρό μας. Καταφέραμε, όμως, να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης και να βρεθούμε στην όγδοη θέση της ΦΙΦΑ. Δεν είναι ντροπή που χάσαμε από αυτούς τους αντιπάλους. Είπα στους παίκτες μου να “αποχαιρετήσουν” τη διοργάνωση με όμορφο τρόπο και νομίζω ότι αυτό έκαναν. Έχουν περάσει ελάχιστα λεπτά μετά το παιχνίδι. Μετά το τέλος της διοργάνωσης θα πρέπει να βρούμε τον εαυτό μας και να κουβεντιάσουμε όσα αφορούν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Όσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι προηγηθήκαμε 1-0, ο Χαριστέας έκανε ένα καταπληκτικό ματς και είχαμε την ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Δεν το καταφέραμε και το παιχνίδι είχε αυτή την εξέλιξη. Το έχω ξαναπεί, δεν είμαστε η ομάδα που θα πετύχει 3-4 γκολ. Είμαι επτά χρόνια στην Ελλάδα. Κατορθώσαμε να είμαστε στην 8η θέση του κόσμου, αν και τώρα θα υποχωρήσουμε λίγες θέσεις. Ήρθα για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα τρελάνουμε την Ευρώπη με τον τρόπο του παιχνιδιού μας”.

Στέλιος Γιαννακόπουλος: “Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει και λίγο τύχη. Όσο τύχη είχαμε το 2004, τόσο άτυχοι ήμασταν τώρα. Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω σ’ αυτό το παιχνίδι, τουλάχιστον την ισοπαλία. Εμείς οι ίδιοι είχαμε καλή εικόνα και ικανοποιηθήκαμε απ’ τους εαυτούς μας. Αυτό είναι που μετράει, να φύγουμε απ’ το τουρνουά με μια καλή εικόνα. Ο χρόνος περνάει πάρα πολύ γρήγορα. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε, να ηρεμήσουμε ψυχολογικά και σωματικά για την επόμενη πρόκληση, να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.Πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια το πρώτο ματς και να κρατήσουμε τα επόμενα δύο στα οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι βάσει της εικόνας μας”.

Αλέξανδρος Τζιόλης: “Προσωπικά απέκτησα πολλές εμπειρίες από αυτή τη διοργάνωση. Σίγουρα ήμαστε απογοητευμένοι που δεν πήραμε βαθμό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε μπροστά μας τα προκριματικά του Μουντιάλ και θα πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτά”.

Αντώνης Νικοπολίδης: “Είμαι οπαδός της Εθνικής. Πάντα θα θυμάμαι έντονα τη διετία 2002-04. Από το ματς με την Β. Ιρλανδία ως την κορυφή της Ευρώπης. Παίζοντας σε τέτοιες διοργανώσεις θα αποκτήσουμε το σεβασμό των υπολοίπων. Μας στενοχωρεί ότι δεν πήραμε βαθμό, αλλά σήμερα πολλά παιδιά απέδειξαν ότι έχουν τη θέληση και το θράσος για να οδηγήσουν την ομάδα στο Μουντιάλ. Tα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο ματς, όπου παρουσιαστήκαμε κάπως διστακτικοί. Νομίζω ότι στα επόμενα παιχνίδια ήμασταν καλοί και αξίζαμε κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ τον Άγγελο για αυτή την κίνηση. Αυτό δείχνει το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα”.

Γιώργος Σαμαράς: “Είναι μια μοναδική εμπειρία. Ελπίζω εμείς η νέα γενιά να χτίσουμε σ’ αυτή την εμπειρία και ενόψει των προκριματικών για το Μουντιάλ και για το μέλλον. Το δέσιμο με τα παιδιά, η αγάπη του κόσμου, το καθένα είναι μοναδικό. Όλα αυτά τα πράγματα θα μου μείνουν αξέχαστα”.

Άγγελος Χαριστέας: “Όπως στο ματς με τη Ρωσία και σήμερα ήμασταν άτυχοι. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι 100% με αποτέλεσμα να δεχθούμε δυο πανομοιότυπα τέρματα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξή του”.

Τραϊανός Δέλλας: “Πιστεύω ότι σήμερα ήταν παιχνίδι που δεν έπρεπε να χάσουμε. παίξαμε πάρα πολύ καλά, κάναμε πολλές φάσεις για γκολ, δυστυχώς όμως μας πούλησε το γήπεδο τα τελευταία λεπτά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η γενική εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που περίμεναν όλοι, αλλά αυτή η ομάδα έχει μέλλον και το έχει αποδείξει. Θα πρέπει να σταθούμε στα λάθη μας. Έχουμε τα προκριματικά για το Μουντιαλ τώρα και μας έκανε καλό αυτό το τουρνουά για να δούμε τα λάθη μας. Είναι πολύ σημαντικό το να βρίσκεσαι σ’ αυτά τα τουρνουά. Στόχος είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να βρεθούμε εκεί”.

Λουίς Αραγονιές: “Παίζουμε τον πιο δύσκολο προημιτελικό με την τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια κόσμου. Και οι δύο έχουμε να χάσουμε πολλά σε περίπτωση ήττας, αλλά εμείς σκεφτόμαστε θετικά και πρέπει να νικήσουμε. Ούτε θυμάμαι πότε ήταν αυτά τα ρεκόρ. Για μένα τόσο αυτά, όσο και το παιχνίδι με την Ελλάδα είναι παρελθόν και απλά κοιτάω το μέλλον. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και μπόρεσαν να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ. Στο πρώτο μέρος, ακολουθήσαμε το ρυθμό που ήθελε η Ελλάδα, αλλά στο δεύτερο επιβάλλαμε το δικό μας, γι’ αυτό και ήρθαν οι ευκαιρίες και τα γκολ. Ηταν αβαντάζ πάντως το γεγονός ότι όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία, είχαμε την πολυτέλεια να ξεκουράσουμε λίγο τους βασικούς που είχαν τραβήξει πολλά. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση ξεκούρασης. Ο Πίρλο και ο Γκατούζο είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για την Ιταλία, αλλά έχει την ποιότητα να τους αναπληρώσει και αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν μπορούν να κάνουν το ίδιο καλά τη δουλειά”.

Οι ξένοι γράφουν…

Associated Press: “Η Ισπανία ολοκλήρωσε με το απόλυτο τη φάση των ομίλων του EURO 2008 στέλνοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης σπίτι τους χωρίς βαθμούς. Ο Χαριστέας έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό θετικό στοιχείο της σε αυτή τη διοργάνωση. Με αυτό το γκολ απέφυγε η Ελλάδα το να γίνει η πρώτη ομάδα που ως κάτοχος αποχωρεί από την επόμενη διοργάνωση χωρίς να σκοράρει”.

Reuters: “Τα δεύτερα της Ισπανίας υποχρέωσαν την ήδη αποκλεισμένη Ελλάδα στην τρίτη συνεχή της ήττα”.

Goal.com: “Ο Γκουίθα σφράγισε την ανατροπή της Ισπανίας. Η Ελλάδα προσπάθησε να αποφύγει μία ακόμη ήττα. Έπαιξε σφιχτά και χωρίς να ρισκάρει, πράγμα που εξηγεί και γιατί δυσκολεύτηκε να σκοράρει τόσο πολύ σε αυτή τη διοργάνωση. Οι Έλληνες προηγήθηκαν, αλλά στο τέλος φάνηκε η υπεροχή των Ισπανών σε ποιότητα”.

Skysports: “Η κεφαλιά του Γκουίθα αρνήθηκε έστω το βαθμό στους Έλληνες. Ο Νικοπολίδης ήταν αρχηγός της ελληνικής ομάδας στη βραδιά που έβαλε τέλος στη μεγάλη διεθνή του καριέρα”.

BBC: “Οι Έλληνες έδειχναν ικανοί να περισώσουν την τιμή τους μετά από μία απογοητευτική προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου τους, αλλά η κεφαλιά του Γκουίθα τους στέλνει πίσω χωρίς βαθμούς”.

L’Equipe: “Η Ελλάδα αποχαιρέτησε το EURO με άδεια χέρια. Η Ισπανία έφτασε στην τρίτη της νίκη απέναντι σε μία σφιχτή, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων ελληνική ομάδα”.

Marca: “Η Ισπανία έτοιμη για τη βεντέτα. Οι κόκκινοι ολοκλήρωσαν με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες τη φάση των ομίλων, έφτασαν τις εννέα συνεχείς νίκες και πλέον θέλουν να βάλουν τέλος στην κατάρα απέναντι στην Ιταλία στα προημιτελικά”.

As: “Η λύτρωση του Γκουίθα. Ο φορ της Μαγιόρκα, που έχασε πολλές ευκαιρίες, έφτασε τελικά στο γκολ δύο λεπτά πριν το τέλος χαρίζοντας μία ακόμη νίκη στην Ισπανία. Ένατη συνεχής νίκη για την Εθνική, κάτι που αποτελεί ρεκόρ”.

El Mundo Deportivo: “Η ανατροπή των δεύτερων. Αγωνιζόμενη με μία ενδεκάδα αναπληρωματικών και παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ισπανία νίκησε και πάλι”.

Sport: “Η Ισπανία ολοκλήρωσε με τρεις νίκες τη φάση των ομίλων, αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει. Πλέον έφτασε η ώρα της αλήθειας, ο προημιτελικός της Κυριακής απέναντι στην Ιταλία. ‘Η θα νικήσει και θα πάει στα ημιτελικά ή θα χάσει και θα πάει σπίτι της”.

Kicker: “Η Ισπανία έστειλε την Ελλάδα πίσω χωρίς βαθμό. Το γκολ της ελληνικής ομάδας αφύπνισε τους Ισπανούς, που απέδειξαν πως οι αναπληρωματικοί τους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους βασικούς”.

Bild: “Άποντοι οι Έλληνες του Ρεχάγκελ. Τι αποτυχία για την κάτοχο του τροπαίου. Ο EURO-Χάρι έβαλε τέλος στην κρίση σκοραρίσματος της ελληνικής ομάδας μετά από 222 λεπτά, αλλά η Ισπανία ανέτρεψε το σκορ”.

A’Bola: “Το απόλυτο για την Ισπανία, άδοξο τέλος για την Ελλάδα. Τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς για την Ισπανία. Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και μόλις ένα γκολ υπέρ για την Ελλάδα”.

Το “φιλμ” του αγώνα

Έναρξη αγώνα

2′ Ο Ντε Λα Ρεντ έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

4′ Ο Ινιέστα πέρασε την μπάλα στον Γκουίθα, αλλά η σέντρα του κατέληξε στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

5′ Ο Δέλλας προσπάθησε να κάνει ένα “ψαλιδάκι” στη μεγάλη περιοχή της Ισπανίας, αλλά δε βρήκε καλά τη μπάλα.

9′ Ο Γκουίθα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για να αλλάξει παπούτσια.

12′ Χωρίς μεγάλη φάση το παιχνίδι μέχρι τώρα.

14′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, η ισπανική άμυνα έδιωξε με υπερένταση τη μπάλα.

20′ Ο Φάμπρεγκας πήγε να μπει ανάμεσα στον Μπασινά και το Νικοπολίδη, για να σκοράρει, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

23′ Ο Τσάμπι Αλόνσο επιχείρησε να “κρεμάσει” από τον Αντώνη Νικοπολίδη από τη σέντρα και το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα συγκρούστηκε με το δοκάρι.

27′ Πολύ άσχημο σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

30′ Δυνατό σουτ στην κίνηση του Τσάμπι Αλόνσο έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

34′ Κίτρινη κάρτα στον Γιώργο Καραγκούνη για σκληρό μαρκάρισμα.

38′ Ο Φάμπρεγκας από φάουλ πάσαρε στον Τσάμπι Αλόνσο και το σουτ του έφυγε άουτ, δίπλα από το δοκάρι.

39′ Συνεχίζει την πίεση η Ισπανία. Ο Φάμπρεγκας έψαξε τον Γκουίθα, αλλά ο Σπυρόπουλος κάλυψε ωραία την μπάλα και στη συνέχεια τη μαζέψε ο Νικοπολίδης.

40′ Κίτρινη κάρτα στον Γκουίθα για μαρκάρισμα πάνω στον Σπυρόπουλο.

42′ ΓΚΟΛ 1-0 για την Ελλάδα. Ο Γιώργος Καραγκούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Άγγελος Χαριστέας με κεφαλιά νίκησε τον Πέπε Ρέινα και άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα.

44′ Κίτρινη κάρτα στον Αρμπελόα για μαρκάρισμα στον Καραγκούνη.

Τέλος ημιχρόνου

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

47′ Το πολύ δυνατό σουτ του Ντε Λα Ρεντ κατέληξε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Κυργιάκου, ο οποίος έπεσε στο έδαφος με πόνους.

54′ Τρομερό σουτ του Τσάμπι Αλόνσο από τα τριάντα μέτρα τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Αντώνη Νικοπολίδη.

56′ Λάθος γύρισμα του Μπασινά προς τη μεγάλη περιοχή. Ο Δέλλας “καθάρισε” τη φάση και έδιωξε σε πλάγιο άουτ.

58′ Αλλαγή για την Ισπανία. Ο Καθόρλα πήρε τη θέση του Ινιέστα.

61′ ΓΚΟΛ 1-1. Ο Γκουίθα με κεφαλιά πάσαρε στον Ντε Λα Ρεδ και εκείνος με δεξί σουτ ισοφάρισε για την Ισπανία.

62′ Αλλαγή για την Εθνική. Στη θέση του Κυργιάκου πέρασε ο Άντζας.

64′ Ο Αμανατίδης βρήκε τον Χαριστέα στην πλάτη της ισπανικής άμυνας. Ο Χαριστέας πέρασε τον Ρέινα, αλλά το πλασέ του από πολύ πλάγια πέρασε άουτ.

72′ Κίτρινη κάρτα στον Μπασινά για τάκλιν στον Γκουίθα.

73′ Ο Γκουίθα από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια σούταρε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία.  

74′ Αλλαγή για την Εθνική. Στη θέση του Καραγκούνη πέρασε ο Τζιόλης.

75′ Νέα ευκαιρία για την Ισπανία. Ο Ντε Λα Ρεδ με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

78′ Άσχημο πλασέ του Γκαρσία στο τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη από πλάγια θέση. Η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ.

80′ Ο Δέλλας με κεφαλιά τροφοδότησε τον Αμανατίδη, ο οποίος με σουτ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην εστία.

82′ Σωτήρια επέμβαση του Άντζα, ο οποίος πρόλαβε το πλασέ του Γκουίθα.

83′ Η μπάλα πέρασε παράλληλα από την ελληνική περιοχή, αλλά το πλασέ του Γκαρσία ήταν πολύ κακό και έφυγε πολύ ψηλά από το τέρμα.

85′ Ο Γκουίθα ελίσσεται από τα πλάγια της περιοχής και σουτάρει. Ο Αντώνης Νικοπολίδης απέκρουσε τη μπαλα.

86′ Αλλαγή για την Εθνική. Ο Γιαννακόπουλος πήρε τη θέση του Σαλπιγγίδη.

88′ ΓΚΟΛ 1-2. Ο Γκουίθα με κεφαλιά νίκησε τον Αντώνη Νικοπολίδη και έβαλε την Ισπανία μπροστά στο σκορ. 

Τέλος αγώνα.

Ελλάδα – Ισπανία 1-2

Γκολ: 42′ Χαριστέας – 61′ Ντε Λα Ρεδ, 88′ Γουίθα

Κίτρινες κάρτες: Καραγκούνης, Μπασινάς – Γκουίθα, Αρμπελόα

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (62’Αντζας), Δέλλας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης (74’ Τζιόλης), Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (86’ Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης.

Ισπανία (Λουίς Αραγονιές): Ρέινα, Αλμπιόλ, Φ. Ναβάρο, Ινιέστα (58’ Καθόρλα), Φάμπρεγκας, Τσάμπι Αλόνσο, Σέρχιο Γκαρσία, Γκουίθα, Αρμπελόα, Χουανίτο, Ντε Λα Ρεντ.

photos: http://www.euro2008.com/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης