Ανέβηκαν οι τόνοι στη σημερινή Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με αφορμή την απόφαση της Πολιτείας να πάρει από τα ταμειακά διαθέσιμα ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στο πλαίσιο της αναδιάρθωσης του δημοσίου χρέους με αποτέλεσμα το ταμειακό υπόλοιπο να μην ξεπερνά τα 300.000 ευρ.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ως επιχορήγηση 1.700.000 ευρώ, ποσό που είναι σχεδόν το μισό από τα 3.850.000 που είχαν εγκριθεί για το 2011, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον… αέρα η μισθοδοσία του προσωπικού (αγγίζει τα 1.8 εκατ.ευρώ) αλλά και οι υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όλα αυτά λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι ενώ η ΕΟΕ πρέπει να διοργανώσει την Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας (10 και 17 Μαϊου) για το Λονδίνο και πολύ περισσότερο, να συγκροτήσει, προετοιμάσει και να στείλει την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, που έφταναν μέχρι και στην πιο ακραία στάση, δηλαδή να μπει άμεσα λουκέτο στην ΕΟΕ, ή να μην σταλεί ομάδα στους Ολυμπιακούς, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των Αγώνων, καθώς η Ελλάδα συμμετέχει ανελλιπώς στη διοργάνωση από το 1896.

Εντούτοις ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να μπουν τέτοια θέματα, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επανέλαβε την ρητή και κατηγορηματική του δέσμευση ότι η χώρα μας θα συμμετάσχει στους Αγώνες του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως τίθεται πλέον άμεσα θέμα, διακοπής της λειτουργίας του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, στο οποίο προπονούνται όλες οι Εθνικές ομάδες, αλλά και κλείσιμο του Παναθηναϊκού Σταδίου, το οποίο ανήκει στην ΕΟΕ, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης