Θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή λίγων εβδομάδων, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν άξιζε τόσος θόρυβος, κοσμοσυρροή στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Σπάτων (& Θεσσαλονίκης…), και φυσικά η απίστευτη δημοσιότητα των γεγονότων μέσω των στηλών των εφημερίδων της Αθήνας.

Δηλαδή, θα περιμένουμε να δούμε αν ο εκείνος ο κυνηγός που θυμίζει φυσιογνωμικά τον Ντε Νίρο στην τελευταία –ροκ- σκηνή του «Ταξιτζή», μπορεί να πείσει ότι θα αποσβέσει ως παίκτης του Παναθηναϊκού το απίστευτο χρήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Γαβριήλ Σισέ και –όπως δημοσιεύτηκε – αν δεν είχε γίνει ποδοσφαιριστής, θα ήταν επιτυχημένος σχεδιαστής ρούχων, κομμωτής κλπ. Εννοείται ότι οι υποστηρικτές του «τριφυλλιού» προτιμούν να σημειώσει περισσότερα από 14 γκολ (όσα ο σκόρερ της ομάδας Σαλπιγγίδης…) Καλύτερα να ψάξουμε τον πασέρ…

Αναμονή, επίσης, επιβάλλεται και στις περιπτώσεις άλλων διακεκριμένων (παλαιότερα) παικτών, οι οποίοι μας έκαναν το χατίρι να βάλουν την υπογραφή τους. Για παράδειγμα ο Μέλμπεργκ, ο οποίος κατέφθασε για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Μεγάλο όνομα, αν και σε κάπως προχωρημένη ηλικία. Άραγε θα καταφέρει να «δέσει» άμεσα την αμυντική θωράκιση του «Θρύλου»;

Η αλήθεια είναι ότι εφέτος, πολύ πριν ανοίξει επίσημα η αυλαία των μεταγραφών, οι ηγέτες έδειξαν μια υπερβολική σπουδή, απίστευτη βιασύνη και μπόλικο κουβαρνταλίκι. Μακάρι να τους βγει σε καλό. Δηλαδή οι γερές ομάδες μας να καταφέρουν να ενταχτούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να πουλήσουν κάρτες «διαρκείας». Αν δεν τα καταφέρουν, το τωρινό μοντέλο ενίσχυσης ίσως οδηγήσει σε δράματα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της ουσίας τώρα:

Ο πρωταθλητής πήρε τον Κάλστρομ, πήρε τον Κετσπάγια (ως προπονητή), διατήρησε τον νεαρό Ντάρμπισιρ (ο μόνος που πέτυχε «στα δοκιμαστικά»…) και ψάχνει, λέει, να δημιουργήσει το «μπαμ» με την συνεργασία του ταλαιπωρημένου αλλά σίγουρα χαρισματικού Άγγλου κυνηγού Μάϊκλ Οουεν. Και η αναζήτηση συνεχίζεται με πάνω πάνω στη λίστα τον Γκονζάλες, τον Κάλστρομ, τον Λεντέσμα κλπ.

Ο Παναθηναϊκός του πεισματάρη Νίκου Πατέρα, προχώρησε σε σαρωτικές κινήσεις που αν ολοκληρωθούν θα σημαίνουν «πλήρες ρεκτιφιέ» στο μοτέρ της «πράσινης»  ομάδας. Ο Σισέ αποτελεί πανάκριβη μεταγραφή και μαζί αντικείμενο αμφιβολίας, λόγω σοβαρών του τραυματισμών τα τελευταία χρόνια.

Ο Σεμπέστιαν Λέτο, παίκτης με ταλέντο αλλά και κάποια νεύρα, θα βοηθήσει μόνο στην περίπτωση που αποδειχθεί ήρεμος και προσαρμοστεί στις επιταγές του προπονητή του. Μη ξεχνάμε ότι με την πρώτη «στραβή», ο Τεν Κάτε αντί μαχητές της μπάλας, βλέπει μπροστά του πρωταγωνίστριες του καν καν!

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να ενισχύεται λόγω της διατήρησης των Κονσεϊσάο – Σορλέν, την προσθήκη του Γιώργου Φωτάκη, του τερματοφύλακα Κρέσιτς, του ταλαντούχου Κουτσιανικούλη και μερικών ακόμη γνώριμων –στα ελληνικά γήπεδα- παικτών.

Και στο βάθος ο έμπειρος παράγων Βασίλης Γκαγκάτσης σε χρέη γενικού δερβέναγα…

ΑΕΚ και Λάρισα – για να κλείσω με τις ομάδες που θα δώσουν τη μάχη της Ευρώπης- θέλησαν να φρεσκάρουν το δυναμικό τους, όμως δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ίσως τα «βαριά χαρτιά» σε αυτές τις ομάδες αποδειχτούν πάλι ο σοβαρός Μπάγιεβιτς και ο μεθοδικός και εργατικός Ουζουνίδης, αλλά θα δείξει…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης