Πρότεινε αναβολή του τρίτου τελικού ο Μπιτσαξής

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 18:42
Πρότεινε αναβολή του τρίτου τελικού ο Μπιτσαξής

Την αναβολή του, προγραμματισμένου για αύριο, τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ των Ανδρών πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τους ανθρώπους των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού όπως και του ΕΣΑΚΕ.

Εντούτοις καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν δέχθηκαν κάτι τέτοιο κι έτσι ο αγώνας της Τετάρτης (1/6) θα διεξαχθεί κανονικά στο ΣΕΦ.

Άλλωστε, όλοι υποστήριξαν πως δεν έχει γίνει κάτι για να φοβούνται κρούσματα βίας και πως ο αγώνας πρέπει να γίνει κανονικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και το πρωτάθλημα.

Παράλληλα με ανακοίνωσή της η  ΓΓΑ, επισήμανε την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι τελικοί της Α1 μπάσκετ των ανδρών σε καθαρά αθλητική ατμόσφαιρα και χωρίς κρούσματα βίας.

Τέλος, επισημάνεται στην ανακοίνωση ότι η Πολιτεία «δε θα διστάσει να πάρει οποιοδήποτε μέτρο απαιτείται για την προστασία των πολιτών, αν υπάρξουν επεισόδια», όπως δηλαδή συνέβη και στα πλέι οφ του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρακολουθεί, με ιδιαίτερη προσοχή, την εξέλιξη των αναμετρήσεων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο πλαίσιο των play offs του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας του μπάσκετ. Ήδη έχουν διεξαχθεί 2 αγώνες. Στον πρώτο μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο ΣΕΦ, η συμπεριφορά των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας ήταν θαυμάσια, ο αγώνας διεξήχθη σε αθλητική ατμόσφαιρα, γεγονός που τιμά το ελληνικό μπάσκετ.

Στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, η συμπεριφορά της συντριπτικής πλειονότητας των φιλάθλων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν άριστη. Δυστυχώς όμως, μία μερίδα ανεγκέφαλων με το προσωπείο οπαδών, επιχείρησε να διαταράξει την ομαλότητα του παιχνιδιού, με ρίψη κροτίδων και αντικειμένων. Όμως τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και οι προσπάθειες της διοργανώτριας αρχής και των ομάδων, συνετέλεσαν ώστε ένας ακόμη αγώνας, παρά τα αναφερθέντα παραπάνω, να εξελιχθεί σε γενικές γραμμές ομαλά. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε την άψογη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Τα play offs πρέπει να συνεχιστούν σε καθαρώς αθλητική ατμόσφαιρα χωρίς βία. Εμπρηστικές δηλώσεις, απειλές και κάθε είδους ενέργειες που αντικειμενικά πυροδοτούν τη βία, πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Παράγοντες, παίκτες και φίλαθλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι, η εξάλειψη της βίας στα γήπεδα είναι ο πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοργανώτρια αρχή, την ΕΟΚ, την Ελληνική Αστυνομία, τις ομάδες, αλλά και εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Τους επισήμανε με έμφαση την ανάγκη ηρεμίας και επανέλαβε την πάγια θέση του ότι, αγώνες που δεν έχουν τις προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής, δεν πρέπει να αρχίζουν ή πρέπει να διακόπτονται με οποιεσδήποτε συνέπειες.

Η διοργανώτρια αρχή δεσμεύθηκε ότι, ο κανονισμός θα τηρηθεί στο ακέραιο, χωρίς καμία έκπτωση, σε όλους τους εναπομένοντες αγώνες των play offs, όσοι και αν είναι αυτοί.Η Πολιτεία, όπως δηλώθηκε υπεύθυνα και στα play offs του ποδοσφαίρου, δε θα διστάσει να πάρει οποιοδήποτε μέτρο απαιτείται για την προστασία των πολιτών, αν υπάρξουν επεισόδια. Το σύνολο των φορέων του μπάσκετ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν ότι, θα εργαστούν για την ομαλή διεξαγωγή των play offs».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 19:36