Με 182 γκολ ο Γιώργος Πέρρος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α1 χάντμπολ των ανδρών, μετά την ολοκλήρωση του κανονικής περιόδου, το περασμένο Σάββατο. Ο 34χρονος πλέι-μέικερ του Ποσειδώνα Λουτρακίου πήρε τον τίτλο μετά το 2002 και το 2008. Τον ακολούθησαν ο Παναγιώτης Τζουβάρας του Αερωπού Εδεσσας με 168 και ο Χριστόφορος Μπακαούκας της ΑΕΚ με 150 γκολ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ, ο Πέρρος στάθηκε περισσότερο στην καλή πορεία του «νεοφώτιστου» Ποσειδώνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σαν πρώτη χρονιά στην κατηγορία, λόγω απειρίας, θα την χαρακτήριζα πετυχημένη. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, ίσως να βρεθούμε και μέσα στην πεντάδα, λόγω του ρόστερ. Νομίζω όμως ότι μας ικανοποιεί η πορεία που είχαμε. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας. Είναι “ζεστοί” και αγαπάνε το άθλημα, το οποίο προσπαθούν να προωθήσουν στην περιοχή. Δούλεψα λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες χρονιές. Παρά την ηλικία μου, που πιστεύω δεν φαίνεται μέσα στο γήπεδο, δίνω πάντα το 100%. Μπήκα στο… πετσί του ρόλου να στηρίξω τον σύλλογο και μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα και που συνεχίζω να κάνω. Με την βοήθεια των συμπαικτών μου κατάφερα να έχω μια καλή σεζόν ατομικά, αλλά και να βοηθήσω τον σύλλογο. Από μικρός είχα καλή επαφή με τα δίχτυα, αλλά για μένα δεν είναι το παν. Το σημαντικότερο είναι η νίκη της ομάδας και θα μπορούσα κάλλιστα να μην σουτάρω καθόλου και να κάνω μόνο πάσες, αν αυτό οδηγούσε την ομάδα μου στην επικράτηση».

Στην Α1 γυναικών πρώτη σκόρερ -σε ό,τι αφορά την κανονική περίοδο- αναδείχθηκε η 18χρονη Μαρία Χατζηπαρασίδου του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών με τον εντυπωσιακό μέσο όρο των 9.54 τερμάτων ανά παιχνίδι (πέτυχε συνολικά 124 γκολ σε 13 αγώνες).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης