Ποινικές διώξεις κατά των πρώην προέδρων του ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών), Αντώνη Νικοπολίδη, Αντώνη Αντωνιάδη και Λάκη Σημαιοφορίδη άσκησε η Εισαγγελία Εφετών.

Ο λόγος είναι η μη καταβολή χρημάτων στον πρώην παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλη Μπλέτσα, ο οποίος είναι ένας από τους 21 ποδοσφαιριστές που διεκδίκησαν χρήματα από την ομάδα των Ιωαννίνων, όταν αυτή μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, το οποίο συνέπεσε με την ένταξη του Άρη στο άρθρο 44.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΣΑΠ λοιπόν, ήταν υπεύθυνος για να προχωρήσει στις αποζημιώσεις των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που δικαιώθηκαν.

Εντούτοις δεν έπραξε κάτι ανάλογο και για τον Μπλέτσα, ο οποίος πήγε, έχοντας στην κατοχή του και τις σχετικές βεβαιώσεις, να εισπράξει τις 101.523 ευρώ που του οφείλονταν, εντούτοις δεν βρισκόταν στις λίστες του ΠΣΑΠ.

Έτσι ο παίκτης προχώρησε σε προσφυγή στα δικαστήρια και δικαιώθηκε από την Εισαγγελία, η οποία με τη σειρά της άσκησε ποινική δίωξη κατά του Αντώνη Αντωνιάδη «για την πράξη της πλαστής βεβαίωσης παρ’ υπαιτίου σκοπούντος να βλάψει παράνομα άλλον. Η συνολική βλάβη υπερβαίνει τις 73.000 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον παλαίμαχο γκολκίπερ του Ολυμπιακού και τον Σημαιοφορίδη, η ποινική δίωξη αφορά την πράξη παραβίασης καθήκοντος.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης