ΠΣΑΠ: «Σεβαστείτε τα προσωπικά δεδομένα των ποδοσφαιριστών»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 17:52
ΠΣΑΠ: «Σεβαστείτε τα προσωπικά δεδομένα των ποδοσφαιριστών»

Σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του ποδοσφαιριστή (Πολυχρόνης Βεζυρίδης), ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο ΠΣΑΠ τονίζει ότι είναι πάγια η θέση του κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ζητά όμως σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των ποδοσφαιριστών και στρέφεται εναντίον αυτών που διέρρευσαν στον Τύπο το όνομα του εμπλεκόμενου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, σταθερά και επίμονα, είναι κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και της φαρμακοδιέγερσης. Αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη, όποιον κι αν αφορά.

Παράλληλα, ωστόσο, ο ΠΣΑΠ είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε πράξη που προσβάλλει και καταπατά τα δικαιώματα τα οποία έχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ως πολίτες ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας. Αντιτιθέμεθα στην άρνηση του δικαιώματος στο τεκμήριο της αθωότητας για τους συναδέλφους μας οι οποίοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συνδέονται με θέματα που αφορούν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Διαφωνούμε με τη δημοσιοποίηση ονομάτων συναδέλφων μας ενώ ακόμα δεν έχει κριθεί το δεύτερο δείγμα του ελέγχου στον οποίο υπεβλήθησαν.

Απαιτούμε να αποκαλυφθεί ποιοι είναι εκείνοι που έδωσαν στον Τύπο ονοματεπώνυμο συναδέλφου μας, σπεύδοντας να τον σπιλώσουν και να τον καταδικάσουν, αλλά και να τον διασύρουν, αμέσως μετά από την απόφαση του ΕΣΚΑΝ για το πρώτο δείγμα που έδωσε στον έλεγχο αντιντόπινγκ. Επιτέλους, ας μην ισοπεδώνονται τα πάντα από ανεύθυνους, απρόσεκτους και κακόβουλους. Σεβασθείτε τους ποδοσφαιριστές και τα προσωπικά δεδομένα τους, ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες, ίσως, στιγμές τους και μην βιάζεστε τόσο πολύ να γίνετε δικαστές».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 18:17