Η αποχώρηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σέλτικ της Σκωτίας, φέρνει την ΑΕΚ και πάλι στο μετεγγραφικό… παζάρι. Η Ένωση είχε στο πρόγραμμα την απομάκρυνση του 33χρονου Σουηδού, ο οποίος είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο και γι’ αυτό έχει κάνει μια προεργασία και έχει στη λίστα της υποψήφιους στόχους.

Ένας από αυτούς είναι ο 32χρονος Ολλανδός Κεβ Γιάλενς, ο οποίος είναι δέκα φορές διεθνής και από το 2004 αγωνίζεται στην Άλκμααρ. Το κασέ του Γιάλενς ανέρχεται στις 400.000 ευρώ ετησίως, ποσό που είναι εφικτό για την ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη μια περίπτωση είναι και αυτή του 23χρονου Πορτογάλου της Σιένα, Γκονσάλο Μπραντάο. Ο νεαρός έχει συμβόλαιο με τον ιταλικό σύλλογο μέχρι το 2013 και πέρυσι αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια.
Παράλληλα, στα υπ’ όψιν είναι και ο 30χρονος Αυστριακός Πάουλ Σάρνερ, που έμεινε ελεύθερος από τη Γουίγκαν. Πέρυσι ήταν βασικός και είχε 38 συμμετοχές και 4 γκολ.

Από τους Έλληνες, η ΑΕΚ εξετάζει τους Σωτήρη Κυργιάκο και Βαγγέλη Μόρα, όμως και οι δύο περιπτώσεις δύσκολα θα προχωρήσουν.

Αρνητικός ο Μπλάνκο

Όσο για τις ανανεώσεις των συμβολαίων, ο Ίσμαελ Μπλάνκο απάντησε αρνητικά στη βελτιωμένη πρόταση της ΑΕΚ, αφού δεν τον καλύπτει και πλέον, αν η Ένωση δεν καταθέσει νέα πρόταση ή δεν τον πουλήσει, στο τέλος της σεζόν ο «Ζορό» θα αποχωρήσει με ελεύθερη μετεγγραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον τη Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο, Παύλο Διαννή, για να συζητηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ η ΑΕΚ αναμένει την απάντηση του Ράφικ Τζιμπούρ.

Στην FIFA ο Γκερέιρο

Προσφυγή στη FIFA κατά της ΑΕΚ θα καταθέσει ο Ρότζερ Γκερέιρο, όπως έκανε γνωστό ο μάνατζέρ του, Μαρσέλο Ρομπαλίνιο. Οι «κιτρινόμαυροι» πρότειναν στον παίκτη νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές, όμως ο Πολωνός δεν το έκανε δεκτό και πλέον θα ζητήσει από τη FIFA τα δεδουλευμένα του, τα υπόλοιπα χρήματα του συμβολαίου και την ελευθέρας του.

«Ο Ρότζερ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος μ’ αυτή την κατάσταση. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής, έχει κάνει τα πάντα στις προπονήσεις για να πείσει τον προπονητή του και το τελευταίο που θα ήθελε να κάνει ήταν να προσφύγει στη FIFA. Δεν έχουμε, όμως, άλλη επιλογή» είπε ο Μαρσέλο Ρομπαλίνιο και συνέχισε:

«Θα προσφύγουμε στη FIFA την επόμενη εβδομάδα, για δύο λόγους: διότι οφείλονται στον παίκτη δύο δόσεις συμβολαίων από τον Φεβρουάριο και μισθοί και διότι μειώνεται η προσωπικότητά του, καθώς γυμνάζεται μόνος του. Θα ζητήσουμε και τα οφειλόμενα και τα υπόλοιπα χρήματα του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια».

Όσο για τον Κάρλος Αραούχο, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα τον καλέσει πρώτα σε απολογία και στη συνέχεια θα προσφύγει στη FIFA.

«Τρέχουν» για Νταντί

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προετοιμάζει την ομάδα για το παιχνίδι με την Νταντί στη Σκωτία, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναμένεται να κατεβάσει σύστημα 4-2-3-1 με τους Σάχα, Γιάχιτς, Δέλλα, Μανωλά, Λαγό, Καφέ, Μάκο, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Μπλάνκο στο αρχικό σχήμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης