Ορθάνοικτος είναι πλέον ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Άραβες, καθώς όλα τα άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου πέρασαν σήμερα κατά πλειοψηφία από τη Βουλή.

Μάλιστα ψηφίστηκε και το άρθρο 19, που αφορά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα μπορεί πλέον να κάνει έκτακτους ελέγχους και στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν και όχι μόνο στο τέλος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, όσον αφορά το άρθρο 20 και το θέμα των επενδυτών, που αφορά κυρίως τον Παναθηναϊκό, όπως προαναφέραμε έγινε το μεγάλο βήμα, κι έτσι οι ξένοι επενδυτές μπορούν να πάρουν μετοχές του συλλόγου.

Έτσι αυτό που απομένει είναι να δείξουν οι Σαουδάραβες επενδυτές αν όντως ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην «πράσινη» ΠΑΕ, όπως διατείνονταν τους τελευταίους μήνες.

Για το άρθρο 19 ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος είπε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια της Βουλής: «Εφόσον η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να κοιτάει, ποιος είναι αυτός που αγοράζει μία ομάδα, αν πληρώνει τους φόρους του και τις εισφορές του, θα συνεχίσει να το κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε είναι, εφόσον η ΕΠΟ βάλει ποινές για τέτοιου είδους πράγματα τα οποία θα ελέγχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να περάσουμε τότε και τις αρμοδιότητες στην ΕΠΟ. Το άρθρο όμως, δεν το αποσύρουμε. Δεν μπορεί μια Πολιτεία να αφήνει τον εαυτό της μονίμως ανοχύρωτο, επειδή κάποιοι ενοχλούνται από τα άρθρα της».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης