Ψηφίστηκε κατ άρθρο την Πέμπτη στη βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων αποτελεί πλέον Νόμο του κράτους.

Στο νομοσχέδιο εμπεριέχεται διαφοροποιημένο το άρθρο 15, όπως επιθυμούσαν οι  UEFA και FIFA με παρεμβάσεις που έκανε ο υφυπουργός σήμερα μετά από σχετικές προτάσεις που έγιναν κατά την διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ψήφιση του άρθρου 15 για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, πέρασε κατά πλειοψηφία και τα υπόλοιπα επίμαχα άρθρα.  Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 5, που αφορά τους τακτικούς δικαστές ψήφισαν «ναι» 146 από τους 247 συνολικά βουλευτές που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, οι 33 δήλωσαν «παρών», ενώ 67 το καταψήφισαν.

Όσον αφορά το άρθρο 13 ψήφισαν 247, εκ των οποίων ναι είπαν οι 156 και όχι οι 91. Επί του άρθρου 14, ψήφισαν 247, στο οποίο «ναι» είπαν 149 βουλευτές και ως εκ τούτου έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Πλέον, τον λόγο έχει η UEFA η οποία τις επόμενες ημέρες θα λάβει το περιεχόμενο του νέου νόμου μεταφρασμένο. Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του υπουργείου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι αλλαγές που έγιναν σήμερα ουσιαστικά δεν διαφοροποίησαν κάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοντονής: «Λειτουργήσαμε με αίσθημα ευθύνης και συναίνεσης»

Αμέσως μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «’Πιστεύω ότι κάθε Έλληνας φίλαθλος αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν διανοήθηκε να οδηγηθούν εκτός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ελληνικές ομάδες και πολύ περισσότερο η εθνικής μας ομάδα.

Πλέον, το βάρος το έχουν άλλοι… Πιστεύω ότι όλοι θα καταλάβουν και θα αντιληφθούν τις μεγάλες ευθύνες τους. Τροποποιήσεις να κάνουμε; Ακόμη δεν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο! Και μάλιστα είναι από τις πολύ λίγες πλειοψηφίες τέτοιου βεληνεκούς στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Επαναλαμβάνω πως η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ποτέ στο μυαλό της την έξοδο από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και λειτούργησε με αίσθημα ευθύνης και συναίνεσης».

Το «απέχω» της Κωνσταντοπούλου και το «όχι» του Χαϊκάλη

Όσον αφορά στη στάση των κομμάτων στη ψήφιση του νομοσχεδίου, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ επέλεξαν ως στάση το «παρών», την ώρα που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν κατά συνείδηση.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Παύλος Χαϊκάλης καταψήφισε όλα τα άρθρα
, έχοντας εκφράσει τις ενστάσεις του για την τριετή θητεία των τακτικών δικαστών.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο άρθρο 5 φώναξε «απέχω», μη ακολουθώντας την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τους 100 που δεν ψήφισαν το επίμαχο άρθρο, «όχι» ψήφισαν 67 και 33 «Παρών».

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου. Από την πλευρά της Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα.


Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης