Ρεάλ Μαδρίτης: Τώρα και σε νησί...

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 19:18
Ρεάλ Μαδρίτης: Τώρα και σε νησί...

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσεχώς και σε… νησί. Ναι καλά διαβάσατε... Η ισπανική ομάδα παρουσίασε σήμερα τα σχέδια της για τη δημιουργία τουριστικού θέρετρου (ενός τεχνητού νησιού για την ακρίβεια) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιανουάριο του 2015.

«Το νησί της Ρεάλ Μαδρίτης», όπως θα ονομαστεί, είναι ένα πρότζεκτ που έχει προϋπολογισμό ενός δισεκατομμυρίου δολλαρίων και την υλοποίησή του έχουν αναλάβει από κοινού η κυβέρνηση του Εμιράτου του Ρας Αλ Καϊμά και το επενδυτικό σχήμα «RAK Marjan Island Football».

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε σήμερα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το τεχνητό νησί θα περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις, μαρίνα, πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες, ένα θεματικό πάρκο, μουσείο της ομάδας και ένα στάδιο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 10 χιλιάδων θεατών.

Το 430.000 τετραγωνικών μέτρων τεχνητό νησί αναμένεται να προσελκύσει μέσα στο 2015 ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Ο πρόεδρος των «μερένγκες», Φλορεντίνο Πέρεθ, δήλωσε σχετικά: «Είναι ένα στρατηγικό βήμα που θα ενδυναμώσει τη θέση της ομάδας μας στην Ασία και τη Μέση Ανατολή».

Ακόμη ένα στοιχείο για το τεχνητό νησί είναι ότι θα κατασκευασθεί σε τοποθεσία που θα απέχει το ίδιο από Ευρώπη και Άπω Ανατολή.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 20:06