Ρεκόρ αιτήσεων ιδιωτών για να αποκτήσουν κατάστημα VLTs του ΟΠΑΠ

Ρεκόρ αιτήσεων ιδιωτών για να αποκτήσουν κατάστημα VLTs του ΟΠΑΠ
Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η συμμετοχή από ενδιαφερόμενους ιδιώτες – συνεργάτες στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΟΠΑΠ για την απόκτηση Gaming Hall. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των τελευταίων ημερών, όπου περισσότεροι από 1200 έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις, ο ΟΠΑΠ έδωσε παράταση μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου στη διαδικασία, όπως ακριβώς έγινε και στην αρχική πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ιδιοκτήτες πρακτορείων.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες αιτήσεις ιδιωτών περιλαμβάνονται και πολλές αιτήσεις από υφιστάμενους ιδιοκτήτες πρακτορείων οι οποίοι δεν μετείχαν στην αρχική διαδικασία και ο ΟΠΑΠ τους έδωσε αυτήν την επιπλέον δυνατότητα επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή τους στο εγχείρημα των VLTs.
Παράλληλα, ιδιαίτερα ικανοποιητικά τρέχει και η διαδικασία ενοικίασης καταστημάτων (με συγκεκριμένες,σαφείς προϋποθέσεις που έχει βάλει ο ΟΠΑΠ) στα οποία θα λειτουργήσουν τα Gaming Halls. Ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 4.000 αιτήσεις από ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα

Οι ιδιώτες αναμενόμενα έχουν αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση Gaming Hall καθώς θεωρούν ότι ο ΟΠΑΠ με ξεκάθαρη στρατηγική, δίνει προστιθέμενη αξία στην επένδυσή τους και θα έχουν σημαντικά οφέλη . Καθοριστικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι Θα καταβάλλεται από τον ΟΠΑΠ ελκυστική προμήθεια επί του μικτού κέρδους (GGR) με στόχο την απόσβεση της επένδυσής τους να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα (με βάση τον ευλόγως εκτιμώμενο μέσο κύκλο εργασιών).Τα οφέλη από την ανάπτυξη των VLTs θα είναι πολλαπλά και για την ελληνική οικονομία, καθώς αναμένονται επιπλέον φορολογικά έσοδα για το κράτος (ήδη το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα). Σημαντικά οφέλη θα προκύψουν και από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου (σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΕΕΠ και διεθνείς μελέτες, ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα εκτιμάται ετησίως στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, με παράλληλη τόνωση της τοπικής αγοράς real estate και του κατασκευαστικού κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΠΑΠ αποτελεί σήμερα την εταιρία που εισφέρει το μεγαλύτερο ποσό φόρων στο κράτος. Πέραν πέραν των εταιρικών φόρων, βάσει της συμφωνίας αποκρατικοποίησης, καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο επιπλέον το 30% των μικτών εσόδων του ετησίως. Μόνο για το 2004 κατέβαλε ποσό άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015, 15:20