Την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα έχει ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πέρασε νικηφόρα από την Πολωνία, επικρατώντας με 86-70 της Πρόκομ, έκανε το 3-1 στις νικες, και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και έκτη στην ιστορία της στο φάιναλ φορ της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Παρίσι (7-9 Μαΐου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναμετρηθούν με τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν.

Οι παίκτες του Γιαννάκη μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι, ωστόσο το 7-0 της Προκόμ Τρεφλ τους αφύπνισε.

Η ομάδα του Πειραιά απάντησε με ένα σερί 8-0 και με τους Τσίλντρες, Σχορτσιανίτη και Κλέιζα να έχουν πάρει στις πλάτες τους το σκοράρισμα, έφτασε στο +8 με τη λήξη της πρώτης περιόδου (20-28).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στη δεύτερη περίοδο, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την τρίτη νίκη, που θα της χάριζε το πολυπόθητο εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Παρισιού.

Με… ρεσιτάλ στον τομέα των ριμπάουντ (22 έναντι 14 των Πολωνών στο ημίχρονο) και ειδικά στα αμυντικά (15 έναντι 9 για την Προκόμ) ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, την οποία και διατήρησε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, που βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στο +18 (32-50).

Μονόλογος των Πειραιωτών ήταν και η τρίτη περίοδος. Οι Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα πυροβολούσαν το καλάθι της Πρόκομ, σβήνοντας τις ελπίδες των γηπεδούχων για να επιστρέψουν στο παιχνίδι, οι οποίοι στο 30’ ήταν πίσω στο σκορ με 18 πόντους διαφορά (48-66).

Η διαφορά που είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός αφύπνισε τους Γουντς και Γιούιν, οι οποίοι στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, προκειμένου να καταφέρει η ομάδα τους να ισοφαρίσει σε 2-2 τη σειρά.

Το 62-69, από τρίποντο του Γιούιν, ήταν η τελευταία φορά που οι φίλαθλοι στο κλειστό της Γκντίνια αναπήδησαν με αγωνία στη θέση τους.

Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 11-0 και πρωταγωνιστές τους Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, προηγήθηκε 62-80, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η πάροδος του χρόνου να στέλνει όλο και πιο κοντά στην «πόλη του Φωτός» την ομάδα του Πειραιά.

Tα δεκάλεπτα: 20-28, 32-50, 48-66. 70-86

Πρόκομ (Πατσέσας): Σέβεριν, Χάρινγκτον, Λόγκαν 18, Γιάγκλα 4, Λαπέτα 2, Ζαμοϊτσκι 7, Βάρντα 3, Γουντς 16, Μπαρέλ 4, Γιούινγκ 11, Χριτσανιούκ 2.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7, Πεν, Τσίλντρες 22, Βούισιτς 1, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 2, Χαλπερίν, Κλέιζα 14, Μαυροκεφαλίδης 9, Μπέβερλι 4, Τεόντοσιτς 15, Σχορτσανίτης 12.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης