Την έναρξη της σεζόν για πολλούς πρωταθλητές των ρίψεων σηματοδότησε το Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης, που διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Ιδιαίτερα διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες καθώς επτά από αυτούς «έπιασαν» το όριο για τη συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων –Νεανίδων που θα γίνει στο Ταλίν της Εσθονίας, ενώ ακόμη έξι αθλητές της κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων πέτυχαν όρια για το παγκόσμιο που θα γίνει στη Λιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλό ήταν το ξεκίνημα της Αλεξάνδρας Παπαγεωργίου στην σφυροβολία, η οποία ήταν νικήτρια με 66.64μ. Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού δήλωσε για την πρεμιέρα της:

«Είμαι φορτωμένη από την προπόνηση, οπότε για αρχή είμαι ευχαριστημένη από τη βολή μου. Ο επόμενος αγώνας μου είναι στα Ηράκλεια στις 28 Μάη και εκεί περιμένω να ρίξω περισσότερα μέτρα. Αναμένω απάντηση και από μίτινγκ στο εξωτερικό, στις 5 Ιουνίου στο Σόνενμπεκ στη Γερμανία. Πάντως, στο Μπρούνο Ζάουλι θέλω την καλή βολή».

Μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας η Σάββα Λίκα του Πανελληνίου επέστρεψε στους αγώνες με μια καλή βολή στον ακοντισμό στα 57.33μ., που της έδωσε και τη νίκη στο αγώνισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίκα: «Μετά από τόσο καιρό απουσίας είμαι ικανοποιημένη για τα μέτρα που έριξα. Περιμένω κάτι καλύτερο στους επόμενους αγώνες που είναι τα Παπαναστάσεια και τα Παπαφλέσσεια. Ο στόχος μου είναι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Στη σφυροβολία ανδρών εντυπωσίασε ο Βασίλης Σιάκουλης (ΓΣ Αρκαδίας) που έριξε με την ανδρική 62.29μ., πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ, και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων στο Ταλίν της Εσθονίας.

Σιάκουλης: «Βγήκε γρήγορα το όριο και είμαι ικανοποιημένος από αυτό, αλλά θα ήθελα μια μεγαλύτερη βολή, που πιστεύω ότι θα βγει στους επόμενους αγώνες. Στόχος τώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε-Ν και το Πανευρωπαϊκό στο Ταλίν».

Πολύ καλός αγώνας έγινε στη σφυροβολία Παίδων, με δύο αθλητές να πιάνουν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας στη Λίλ. Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) έριξε 73.20μ. και ο Θανάσης Μανωλόπουλος (Πήγασος Λάρισας) 67.46μ. (όριο 66.50μ.).

Αναστασάκης: «Το περίμενα το όριο, είχε φανεί από τους πρώτους μου αγώνες που έριξα ατομικό ρεκόρ 74.92μ. στο διασυλλογικό παίδων στο Ηράκλειο. Ήθελα μια καλύτερη επίδοση, αλλά ίσως επηρεάστηκα από το ταξίδι με το καράβι. Ο επόμενος αγώνας μου θα είναι στο μίτινγκ Ηράκλεια».

Στον ακοντισμό παίδων ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης (ΓΕ Πόρου Τροιζηνίας) ήταν ο νικητής με βολή στα 66.30 μέτρα και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Μπατζάβαλης: «Το περίμενα, ήμουν σε καλή κατάσταση. Τώρα θα προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο. Ο επόμενος αγώνας μου είναι στις 28 Μάη στα Ηράκλεια, ενώ στους στόχους μου είναι και οι Ολυμπιακές Ημέρες που είμαι στην Εθνική ομάδα».

Στη σφαιροβολία γυναικών η ΕιρήνηΤερζάκη (ΓΕ Ηρακλείου) έριξε βολή στα 13.67μ. (ατομικό ρεκόρ) και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στη Λιλ.

Τερζάκη: «Είμαι ευχαριστημένη που από τον πρώτο αγώνα, που μετρούσε το όριο που κυνηγούσα το έπιασα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι στα Ηράκλεια και θέλω να πιάσω το όριο και στη δισκοβολία. Πάντως, το στάδιο στην Τρίπολη είναι γούρικο για μένα».

Στον ακοντισμό γυναικών η Βασιλική Κοτσωβού (Άργος Αριστέας) έριξε βολή στα 45.64μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων στη Λιλ. (Ατομικό 46.02μ. από φέτος 2 Απριλίου στο διασυλλογικό π-κ στην Πάτρα).

Κοτσωβού: «Δεν είχα άγχος, αλλά ένιωσα κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι μου, γιατί είχε γυρίσει πριν από δύο ημέρες. Όλα πήγαν καλά και είμαι ικανοποιημένη. Ο επόμενος αγώνας μου θα είναι στα Παπαφλέσσεια».

Στη δισκοβολία παίδων ο Ιάσονας Θανόπουλος (ΓΣ Αρκαδίας), γιος του ολυμπιονίκη της πάλης Δημήτρη Θανόπουλου, έριξε βολή στα 54.56μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο στη Λιλ.

Θανόπουλος: «Είχα έναν τραυματισμό και δεν περίμενα να ρίξω το όριο. Είμαι πολύ χαρούμενος και έφυγε και το άγχος. Τώρα θα προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο και ο επόμενος αγώνας μου θα είναι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Τέλος, στη σφυροβολία ο Μιχάλης Κολοκοτρώνης (ΑΕΚ) με βολή στα 62.42μ. σημείωσε παγκύπριο ρεκόρ νέων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης