Την αμυντική… συνταγή του ΣΕΦ, που είχε αποτέλεσμα απέναντι στην Κίμκι, και το «σημάδι» που άφησε από τα 6.75 ο Μάρκους Ντένμον (7/9 τρίποντα) υπογράμμισε ο Κέι Σι Ρίβερς σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμέσως μετά την επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Αμερικανός φόργουορντ έπλεξε το εγκώμιο του Μάρκους Ντένμον, επισημαίνοντας την ανάγκη που είχε ο συμπατριώτης του για μία τέτοια «γεμάτη» επιθετικά εμφάνιση, μίλησε για την έφεση που είχε χθες ο Παναθηναϊκός από τα 6.75 (17/27 τρίποντα), ενώ δήλωσε αισιόδοξος εν όψει της εκτός έδρας δοκιμασίας της Πέμπτης στην έδρα της Αναντολού Εφές, όπου οι «πράσινοι» θα παλέψουν για τη δεύτερη εφετινή νίκη μακριά από το «σπίτι» τους, μετά το «διπλό» επί του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κέι Σι Ρίβερς στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

– Εξαιρετική δουλειά στην άμυνα απόψε (σ.σ.: το βράδυ της Τρίτης) για τον Παναθηναϊκό που κράτησε στους 65 πόντους την Κίμκι, η οποία έχει μέσο όρο 80 πόντους στη διοργάνωση.

«Κρατήσαμε και επαναλάβαμε την άμυνα που παίξαμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Η άμυνα κάνει πάντα τη διαφορά και διευκολύνει το έργο τον ομάδων προς τη νίκη. Σε δύο διαδοχικά παιχνίδια στην Euroleague η άμυνα μας ήταν στιβαρή και ενωμένη, χωρίς πολλά κενά διαστήματα. Σε αυτήν βασιστήκαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Κίμκι και δικαιωθήκαμε κρατώντας χαμηλά μία ομάδα με έφεση στο σκοράρισμα, που, αν βρει ρυθμό, μπορεί να σε ”σκοτώσει”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Με 17/27 τρίποντα απέναντι στους Ρώσους το έργο σας έγινε πιο εύκολο;

«Βρήκαμε ρυθμό από τα 6.75 νωρίς και όπως αποδείχθηκε απόψε ήταν η βραδιά μας. Ο Ντένμον άφησε το σημάδι του με 7/9 τρίποντα και είμαι χαρούμενος για αυτόν, καθώς δουλεύει πολύ για να βρει ρυθμό και να βοηθήσει. Σίγουρα η ψυχολογία του είναι πολύ καλύτερη μετά την απόδοσή του στο παιχνίδι με την Κίμκι. Συνολικά, πάντως, είχαμε δημιουργία στο παιχνίδι, κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, βρήκαμε τα μακρινά σουτ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια. ”Χτίζουμε” ψυχολογία σαν ομάδα και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό».

– Ο Παναθηναϊκός, πάντως, χρειάζεται ανάλογες εμφανίσεις από τον Μάρκους Ντένμον και στις επόμενες αναμετρήσεις.

«Είμαστε ομάδα. Έχουμε μεγάλους σουτέρ και παίκτες, και δεν βασιζόμαστε σε έναν μόνο παίκτη. Ωστόσο, απόψε ήταν η βραδιά του. Μέχρι τώρα προσπαθούσε για το καλύτερο και δεν του έβγαινε, αλλά μετά την αποψινή του εμφάνιση απέδειξε ότι είναι έτοιμος να βγει μπροστά και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να γίνει χαρούμενος ο ίδιος και όλος ο Παναθηναϊκός».

– Ακολουθεί μία δύσκολη αποστολή στην Τουρκία, απέναντι σε μία Αναντολού Εφές που πανηγύρισε δύο διαδοχικές νίκες και μάλιστα εκτός έδρας.

«Θα προσπαθήσουμε. Μας χωρίζουν 48 ώρες και δεν θα έχουμε την πολυτέλεια της άνετης προετοιμασίας, αλλά είμαι αισιόδοξος. Θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί, πνευματικά προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι για το δεύτερο μας ευρωπαϊκό ”διπλό”, μετά τον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης