O Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν παρασύρεται από την κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ και φρόντισε με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι (NOVA) να τονίσει ότι οι κιτρινόμαυροι παραμένουν μια μεγάλη ομάδα.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως θεωρεί ότι η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο, ενώ και ο ίδιος νιώθει έτοιμος μετά τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά όσα είπε σε συνέντευξη του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Σε ποια κατάσταση βρίσκεσαι, μετά και τον αγώνα της Εθνικής, όπου σημείωσες το μοναδικό γκολ, με δεδομένο ότι προερχόσουν από μια περίοδο αποχής λόγω τραυματισμού;
«Κάθε παιχνίδι που περνάει νιώθω και πιο δυνατός μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί, όπως είναι γνωστό, είχα ένα τραυματισμό. Είναι φυσιολογικό να μείνω – αγωνιστικά – λίγο πίσω. Από εκεί και πέρα σιγά – σιγά, με το χρόνο που έπαιρνα αποκτούσα πιο πολλή αυτοπεποίθηση, καλύτερες ανάσες. Έτσι είναι όταν έχεις κάποια ατυχία κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έτσι κι εγώ προσπαθώ σιγά – σιγά να επανέλθω».

– Σαν φίλαθλος πως παρακολούθησες την πορεία της ομάδας, στα παιχνίδια που απουσίαζες;

«Νομίζω ότι είμαστε σ’ ένα πολύ καλό, σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Έρχονται και οι νίκες, παίρνουμε δηλαδή κι αποτελέσματα, παρότι συγκριτικά με πέρυσι έχουν φύγει πάρα πολλά παιδιά ήρθαν πολλά νέα και κάποιοι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές . Είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε».

– Η ομάδα έχει αποκτήσει άλλο ποδοσφαιρικό στιλ, άλλος προπονητής, άλλα πλέον δεδομένα, αλλά και μια πολύ σημαντική και ειδοποιός διαφορά που έχει να κάνει με την παρουσία ενός ιδιοκτήτη. Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά την ομάδα και τη ζει εκ των έσω;

«Υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια αυτή τη στιγμή σ’ ότι έχει να κάνει έξω από το αγωνιστικό. Από εκεί και πέρα στο θέμα του στιλ και τα λοιπά που ανέφερες είναι φυσιολογικό, έχει αλλάξει ο προπονητής, κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, ζητάει διαφορετικά πράγματα. Κάποιες φορές πολύ διαφορετικά, κάποιες φορές λιγότερο, εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε πράξη και όσον αφορά το εξαγωνιστικό υπάρχει όπως είπα πριν η ασφάλεια, νιώθεις καλύτερα όταν δεν είσαι στην προπόνηση ή στον αγώνα γιατί όταν προπονείσαι ή όταν παίζεις δε σκέφτεσαι τέτοιου είδους πράγματα και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να νιώθει ασφαλής».

– Στα νέα δεδομένα συμπεριλαμβάνεται κι η αλλαγή του αγωνιστικού προφίλ της ομάδας. Από το 4-2-3-1 ή μια από τις παραλλαγές του 4-3-3 που έπαιζε επί σειρά ετών ο ΠΑΟΚ έχει πλέον γυρίσει στο 4-4-2. Αναμφισβήτητα ο κάθε ποδοσφαιριστής κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αποδώσει και να βοηθήσει την ομάδα του όσο μπορεί. Προσωπικά όμως αισθάνεσαι ότι σε βοηθάει λίγο περισσότερο στη θέση σου, στον τρόπο που αγωνίζεσαι αυτή η αλλαγή;
«Είναι μια θέση στην οποία ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Στην πορεία των χρόνων άλλαξε κάπως αυτό εδώ. Οι περισσότερες ομάδες, οι περισσότεροι προπονητές προσπάθησαν να εφαρμόσουν κάποιο άλλο σύστημα. Φέτος ο προπονητής μας ζητάει αυτό εδώ. Είναι η θέση που έμαθα από μικρός να παίζω, χωρίς να θεωρώ ότι δεν μου άρεσε όλα αυτά τα χρόνια να παίζω πλάγια. Άλλωστε και στην Εθνική ομάδα πολλές φορές παίζω πλάγια. Για μένα είναι ευχαρίστηση να παίζω γενικά. Τώρα, όσον αφορά αυτό εδώ το σύστημα σίγουρα είναι το ιδανικό για μένα προσωπικά τουλάχιστον».

– Το Σάββατο υποδέχεστε την η ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας σ’ ένα παιχνίδι το οποίο θυμίζει μεγάλα παιχνίδια του παρελθόντος, πολύ σκληρές αναμετρήσεις, μόνο που τα δεδομένα είναι διαφορετικά και για τις δυο ομάδες. Σε μειονεκτική θέση, βάσει και της βαθμολογίας, βρίσκεται η ΑΕΚ. Αλλάζει η προσέγγιση του αγώνα;
«Θεωρητικά θα μπορούσαμε να πούμε πως έχεις δίκιο σε όλα όσα λες. Αλλά το να το υιοθετήσουμε όλο αυτό εδώ σίγουρα δε θα μας κάνει εμάς καλό. Θα πρέπει να τ’ αφήσουμε όλα στην άκρη, να κοιτάξουμε εμείς πως πρέπει να είμαστε, να είμαστε αυτοί που πρέπει για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Κανένας δε θα μας χαριστεί, απεναντίας εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να έχουν συμβεί όλα αυτά εδώ μέχρι σήμερα αλλά η ΑΕΚ δεν παύει να είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει νέα παιδιά με φιλοδοξίες και σίγουρα θα είναι επικίνδυνη».

– Πως πρέπει να εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ το Σάββατο;

«Μπορεί η ΑΕΚ να έχει όλα αυτά εδώ που προαναφέραμε, νέα παιδιά με όρεξη, να θέλουν να πετύχουν, να έχουν προσδοκίες για μια καλή καριέρα αλλά σίγουρα δεν έχουν την εμπειρία που έχουμε εμείς και νομίζω και την ποιότητα. Κι αυτό εδώ είναι το σημαντικό, σίγουρα παίζει και η τύχη μεγάλο ρόλο αλλά αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, αν αποδώσουμε αυτό που μπορούμε θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Απλά θέλει προσοχή».

– Ολοκληρώνοντας και ζητώντας την εμπειρία σου επί του θέματος, μ’ ότι έχεις δει ως τώρα στο πρωτάθλημα και μ’ ότι έχεις δει ως τώρα από τον ΠΑΟΚ, θεωρείς ότι μπορείτε φέτος να καταφέρετε κάτι μεγάλο, να φτάσετε ψηλά στοχεύοντας ακόμη και τη δεύτερη θέση;

«Το να έλεγα ότι κυνηγάμε κάτι συγκεκριμένο θα ήταν λάθος. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ και που προσπαθούσε κι έκανε τα προηγούμενα χρόνια ήταν να πρωταγωνιστεί. Είναι μια μεγάλη ομάδα κι αυτό πρέπει να έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό το συγκεκριμένο που έχουμε στο μυαλό μας αλλά να το διατυμπανίζουμε και να λέμε κυνηγάμε αυτό δεν είναι καλό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, θέλει να πρωταγωνιστήσει. Για να πρωταγωνιστήσει πρέπει να μπούνε οι βάσεις, να υπάρχει υπομονή, επιμονή και δουλειά. Τώρα, εύχομαι στα επόμενα χρόνια όλα αυτά εδώ να γίνουν πράξη γιατί πραγματικά θα είναι πολύ σημαντικό για όλον τον κόσμο, για εμάς που βρισκόμαστε γύρω από την ομάδα και για την πόλη φυσικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης