Με λυτρωτή -για δεύτερη φορά μετά το «Καραϊσκάκη»- τον Απόστολο Βέλλιο, ο Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ατρόμητο στο «Καυτανζόγλειο» για την 11η αγωνιστική της Super League.

O φέρελπις επιθετικός του «γηραιού», ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι μόλις λίγα λεπτά πριν με γκολ στις καθυστερήσεις, έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Κωφίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ατρόμητος είχε προηγηθεί 0-2 με γκολ των Μπρίτο (18’) και Περόνε (22’), ενώ το πρώτο γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης πέτυχε ο Ιάκομπ (55’).

Στην τελευταία φάση του αγώνα ακυρώθηκε, ορθώς, γκολ του Ιάκομπ για φάουλ στον Μιχαηλίδη. 
 
Η ομάδα του Σάββα Κωφίδη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μιχαηλίδη μόλις στο 2’ με ένα μακρινό σουτ του Μιλάνο, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο «γηραιός» τρία λεπτά αργότερα «φλέρταρε» και πάλι με το γκολ, όταν ο Επστάιν βρέθηκε τετ α τετ με τον Μιχαηλίδη, ο οποίος όμως έδιωξε με τα πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο 11’ δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι με κεφαλιά του  Αναστασάκου από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο, ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του Κοβαλέφσκι.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Μπρίτο, ο οποίος νίκησε σε τετ α τετ τον Κοβαλέφσκι, κάνοντας το 1-0.

Ο Ηρακλής, έπειτα, προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως, το σουτ του Παπαστεριανού στο 20΄ σταμάτησε στο δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Και από εκεί που βρέθηκε μία… ανάσα από την ισοφάριση, ο Ηρακλής στο 22’ δέχθηκε και δεύτερο τέρμα.

Ο Μπρίτο εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Γιαννούλη και βρήκε τον Περόνε, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε για δεύτερη φορά τον Κοβαλέφσκι να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη ένα λεπτό αργότερα είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά το σουτ του Αποστολόπουλου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Ατρόμητος στο 40′ είχε ακόμη μία καλή ευκαιρία να πετύχει το 0-3, όταν ο Αναστασάκος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοβαλέφσκι, ωστόσο, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή αναδείχθηκε νικητής στη μονομαχία του με τον Έλληνα φορ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν -όπως αναμενόταν- για να πετύχουν κάποιο γκολ και να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Οι προσπάθειες τους απέδωσαν καρπούς στο 54’, όταν ο  Ιάκομπ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Νάστου και πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαηλίδη για να «γράψει» το 1-2.

Μετά την μείωση του σκορ, οι παίκτες του Κωφίδη αναθάρρησαν και ενέτειναν την πίεση
τους προς τους φιλοξενούμενους.

Στο 66΄ ο Μιλάνο προσπάθησε να πλασάρει τον Μιχαηλίδη, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ, ενώ ο πορτιέρο του Ατρομήτου στο 85’ και στο 88’ είπε «όχι» σε σουτ των Κονέ και Επστάιν.

Τελικά, η πίεση του Ηρακλή καρποφόρησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κοβαλέφσκι, ο οποίος είχε προωθηθεί στην επίθεση, έκανε κεφαλιά-πάσα στον Βέλλιο και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, χαρίζοντας για δεύτερη συνεχή αγωνιστική έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Κίτρινες: Μπόσνιακ, Παπαστεριανός – Περόνε

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γιαννούλης (86΄ Βέλλιος), Παπαστεριανός, Ντιέ, Μιλάνο (79΄ Κονέ), Επστάιν, Ντίκα (36΄ Μπόσνιακ), Ιάκομπ.

Ατρόμητος  (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς (87΄ Ολιβέιρα), Φαβάλι, Μπρίτο (89΄ Σφακιανάκης), Νάστος, Σαρμιέντο, Περόνε (74΄ Κάμπας), Αναστασάκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης