Δύσκολες ώρες περνά ο Ντούσαν Σάκοτα. Ο 25χρονος μπασκετμπολίστας υπεβλήθη σε διπλή χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Πέζαρο. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Πανιώνιου δέχθηκε ακούσιο χτύπημα από τον Ποέτα στο παιχνίδι της Σκαβολίνι με την Τέραμο και βρίσκεται σε καταστολή, ενώ οι γιατροί τονίζουν πως οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Στο παιχνίδι τη Κυριακής, ο γκαρντ της Τεράμο προσπάθησε να ξεμαρκαριστεί από ένα σκριν και έριξε αγκωνιά στον Σάκοτα, από αυτές που πέφτουν σωρηδόν σε ένα ματς μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη τη στιγμή, ο Σάκοτα δεν ένιωσε τίποτα και μάλιστα ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα. Το βράδυ, όμως, ένιωσε πόνο στην κοιλιά, ο οποίος γίνονταν όλο και πιο έντονος. Έτσι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε ότι το έντερό του είχε χτυπήσει στη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πληγή στο δωδεκαδάκτυλο.

Ο Σάκοτα υπεβλήθη κατευθείαν σε χειρουργική επέμβαση που διήρκησε πέντε ώρες, όμως το πρωί της Τρίτης η κατάστασή του χειροτέρεψε. Ο 25χρονος υπέστη εσωτερική αιμορραγία και έτσι υπεβλήθη και σε δεύτερο χειρουργείο, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάσταση «εξαιρετικά σοβαρή». Μέσα σε τέσσερις ώρες, οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν την εσωτερική αιμορραγία, αλλά ακόμα η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη και εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του!

Ο νεαρός μπασκετμπολίστας αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε καταστολή στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού πρέπει να μείνει ήρεμος, καθώς ο κίνδυνος για τη ζωή του είναι ακόμα υπαρκτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του ήταν ο πατέρας του, Ντράγκαν Σάκοτα, οι άνθρωποι της Σκαβολίνι, οι συμπατριώτες του, Γιοκσίμοβιτς και Τσβέτκοβιτς, και η βολεϊμπολίστρια της Πέζαρο, Ντραγκάνα Μαρίνκοβιτς.

Να σημειωθεί ότι η Σκαβολίνι θα έπρεπε κανονικά να ετοιμάζεται, για να συμμετάσχει στο Final-4 του Eurochallenge, όμως η συμμετοχή της στη διοργάνωση είναι στον… αέρα, μετά τα τελευταία γεγονότα.

Δείτε τη φάση που φαίνεται να προκάλεσε το πρόβλημα στον Σάκοτα (η δεύτερη):

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης