ΣΕΓΑΣ: «Το γεγονός της Δεβετζή προκαλεί λύπη»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 17:00
ΣΕΓΑΣ: «Το γεγονός της Δεβετζή προκαλεί λύπη»

Ανακοίνωση, με την οποία εξέφρασε τη λύπη του για τη διετή επιβολή αποκλεισμού στην Πηγή Δεβετζή, λόγω της άρνησης της να δώσει δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ, εξέδωσε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού παράλληλα, τόνισε ότι συνεργάζεται στενά για τον έλεγχο με το ΕΣΚΑΝ και άλλους φορείς, ενώ παράλληλα προέτρεψε τους αθλητές να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη σκευασμάτων που λαμβάνουν και στην τήρηση των σχετικών κανονισμών.

Μεταξύ άλλων έκανε έκκληση στην Πολιτεία να βοηθήσει, στην πάταξη του φαινομένου με την αυστηρή τιμωρία όσων διακινούν απαγορευμένες ουσίες, αλλά και τη δημιουργία ενός επιστημονικού κέντρου αθλητικής υποστήριξης στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη λύπη του γιατί, για μια ακόμη φορά, απασχολούν την Αθλητική επικαιρότητα θέματα Doping. Μικρή σημασία έχει το γεγονός ότι η περίπτωση της πρωταθλήτριάς μας Πηγής Δεβετζή αφορά παραβίαση των κανονισμών και όχι θετικό δείγμα.

O ΣΕΓΑΣ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι σταθερά προσηλωμένος στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και γι’ αυτό διενεργεί πληθώρα προληπτικών τακτικών και έκτακτων ελέγχων, συνεργάζεται στενά με το ΕΣΚΑΝ και την οργάνωση «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ», στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τις δραστηριότητές του.

Επίσης εφιστά ακόμα μια φορά την προσοχή στους Αθλητές να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί σε ότι αφορά στη λήψη των διαφόρων σκευασμάτων που λαμβάνουν για την επιτρεπόμενη ενίσχυση της Αθλητικής τους προσπάθειας, όσο και στην επιμελή τήρηση των σχετικών διαδικασιών που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί, σχετικά με τα «WHERE ABOUT»και την υποβολή των ιδίων σε ελέγχους.

Τέλος, κάνουμε έκκληση στην Πολιτεία αφενός να επιλύσει το συντομότερο τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου του ΟΑΚΑ, να στηρίξει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ενημέρωση και την πρόληψη του φαινομένου, να ασχοληθεί σοβαρά με δίωξη των εμπόρων και των διακινητών απαγορευμένων ουσιών και να δημιουργήσει επιτέλους ένα επιστημονικό κέντρο Αθλητικής υποστήριξης για τους Έλληνες Αθλητές - Αθλήτριες και Προπονητές, η έλλειψη του οποίου μας κατατάσσει στις υποανάπτυκτες Αθλητικές Χώρες».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 17:06