Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε θέση για τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς τους παίκτες της ομάδας αλλά και τον ίδιο, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Ο Βάσκος τεχνικός τόνισε ότι σέβεται τη γνώμη του κόσμου, ωστόσο στάθηκε στο κλίμα ενότητας που πρέπει να επιδιώκουν άπαντες στην ομάδα, όπως επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Τσινγκούρι» παράλληλα χαρακτήρισε σημαντική την πρόκριση των Πειραιωτών στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ κράτησε τα χαρτιά του, όσον αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού

Αναλυτικά όσα είπε ο Βάσκος τεχνικός:

«Εμείς σεβόμαστε πάντα τη γνώμη του κόσμου κυρίως όταν αυτή εκφράζεται μέσα στο γήπεδο, για παράδειγμα αυτό που συνέβη κάποιες ημέρες πριν στο αεροδρόμιο δε έχει καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο. Ξέρουμε πολύ καλά άλλωστε ότι εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο για τον κόσμο μας, και παρόλο που σεβόμαστε τη γνώμη τους θέλουμε να πούμε ότι οι ποδοσφαιριστές αποδίδουν όταν υποστηρίζονται από τον κόσμο. Οι ποδοσφαιριστές χάνουν λίγο την ισορροπία τους όταν νιώθουν ανασφάλεια και χάνουν την αυτοπεποίθησή τους. Όλοι είμαστε μέλη αυτής της ομάδας και έχουμε καλές και κακίες στιγμές, όμως εμείς θα προτιμούσαμε να έχουμε την υποστήριξη του κόσμου πάντα, για να έχουμε και καλύτερη απόδοση.

Ο κόσμος δείχνει τη δυσαρέσκειά του σε κάποια πράγματα αλλά εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση με την απόδοσή μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως είμαστε όλοι μέλη του Ολυμπιακού και δεν μπορούμε να καταλογίσουμε ευθύνες σε κάποιον συγκεκριμένα, όλοι ευθυνόμαστε για τις επιτυχίες και όλοι για τις αποτυχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σεβόμαστε την γνώμη του κόσμου γιατί ότι κι αν κάνουμε το κάνουμε για αυτούς, και οποιαδήποτε κι αν είναι η κριτική που ασκείται εμείς πρέπει να το αντέξουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξουμε αυτή την κακή γνώμη. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που άλλοτε πετυχαίνεις και άλλοτε αποτυχαίνεις. Μπορεί να αποτύχει ο προπονητής, ο τερματοφύλακας, ένας αμυντικός ή ένας επιθετικός. Αυτό που ψάχνεις στο ποδόσφαιρο είναι τη δική σου επιτυχία και την αποτυχία του αντιπάλου σου. Κάποτε έρχονται έτσι όπως τα θέλεις και πότε αλλιώς τα πράγματα, είναι ένα παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να αλλάξει:
«Σύμφωνα με την δική μου οπτική σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας, αλλά κατά κύριο λόγο θα συνεχίσουμε αυτό που έχουμε σαν στόχο από την αρχή που βρίσκομαι στον πάγκο της ομάδας, να είμαστε πάντα καλοί αμυντικά και επιθετικά και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες αλλά ο βασικός στόχος είναι αυτός. Οι 5 βαθμοί που μας χωρίζουν από την κορυφή είναι αποτέλεσμα της προχθεσινής ήττας από την Ξάνθη, που πιστεύω ότι δεν μας άξιζε, και η κακή εμφάνιση με τη Δόξα Δράμας. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι υπάρχει αυτή η διαφορά και αυτά τα αποτελέσματα, αυτά δεν αλλάζουν, και να κοιτάξουμε από δω και πέρα να μην έχουμε άλλη απώλεια βαθμών και να διορθώσουμε αυτά που χρειάζεται».

Για την συνέχεια στο Κύπελλο:
«Το γεγονός ότι έμεινε εκτός ΠΑΟ και ΠΑΟΚ δείχνει πόσο δύσκολη είναι αυτή η διοργάνωση και ότι μπορεί στην αρχή να δείχνουν εύκολα τα πράγματα αλλά καταλήγουν να γίνονται δύσκολα. Αυτό δείχνει πως δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για τη συνέχεια και πως πρέπει να είμαστε συνέχεια συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει στο κύπελλο, το αν είναι καλύτερο που μείναμε μόνο εμείς από τις δυνατές ομάδες δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι θετικό ή αρνητικό. Εμείς τώρα σκεφτόμαστε τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε στο πρωτάθλημα, και μετά η πρόκριση απέναντι στον ΟΦΗ ή τον Πανσερραϊκό, ανάλογα με το ποιος αντίπαλος θα μας τύχει».

Για την μεταγραφική ενίσχυση: «Η αλήθεια είναι πως τελειώνει ο χρόνος των μεταγραφών, δεν ξέρουμε όμως αν θα κάνουμε κάποια μεταγραφή, εξαρτάται από την αγορά, από τις ανάγκες, από το αν υπάρχει κάποιος παίκτης διαθέσιμος που μπορεί να κάνει τη διαφορά με το επίπεδό του. Δεν γνωρίζω ακόμα και δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης