Την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά το τέλος των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου αναδείχθηκε ισόπαλος, χωρίς γκολ με την Άλκμααρ στην Ολλανδία.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μια ισοπαλία με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο τελευταίο ματς των ομίλων για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Άρσεναλ επιβλήθηκε 2-0 της Σταντάρ Λιέγης.

Ο Ζίκο ξεκίνησε τον αγώνα, έχοντας τον Λεονάρντο στα πλάγια και τον Όσκαρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ της αναμέτρησης έγινε από τον Ζαϊρί στο 7ο λεπτό, εν κινήσει μάλιστα, για να καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του Ρομέρο. Δύο λεπτά αργότερα η Άλκμααρ απάντησε. Η σέντρα-σουτ που επιχείρησε ο Σβερτς βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και έφυγε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, αλλά στο 17’ η κεφαλιά του Ζεβλάκοφ, από το κόρνερ του Ζαϊρί, απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των Ολλανδών λίγο πριν περάσει τη γραμμή. Στο επόμενο λεπτό ο Ζαϊρί επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ρομέρο.

Στο 28’ ο Μήτρογλου δεν κατάφερε με το κεφάλι να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Ζαϊρί, ενώ στην κόντρα ο Ολυμπιακός λίγο έλλειψε να δεχτεί γκολ, από το επικίνδυνο συρτό σουτ του Λενς.

Ο επιθετικός της Άλκμααρ συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα του Ολυμπιακού και στο 32΄ με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Το παιχνίδι που είχε γρήγορο ρυθμό ανάγκαζε τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους.

Ο Ζαϊρί έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 34’, όταν βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Ρομέρο, όμως αντί να πλασάρει, έπιασε ένα αδύνατο σουτ, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος η Άλκμααρ ξεκίνησε δυνατά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον δυνατό άνεμο που έπνεε υπέρ της. Οι ευκαιρίες των Ντα Σίλβα, Λενς και Χόλμαν δεν ανησύχησαν τον Νικοπολίδη, με εξαίρεση την προσπάθεια του Βέρνμπλουμ στο 64’, όταν η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, με τον Έλληνα πορτιέρο να απομακρύνει σωτήρια τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με τη σειρά του στο 70΄, όταν στη συρτή σέντρα του Γκαλίτσιου ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Στο 84΄ ο Λεονάρντο σούταρε από πλάγια αριστερά αναγκάζοντας τον Ρομέρο να αποκρούσει σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό το εξαιρετικό σουτ του Ντουντού έφυγε λίγο άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του ματς.

Κίτρινες κάρτες: Ποκονιόλι, Μορένο – Μήτρογλου, Ραούλ Μπράβο

Άλκμααρ (Ρόναλντ Κούμαν):
Ρομέρο, Σβερτς, Μορένο, Μοϊσάντερ, Ποκονιόλι, Σχάαρς (87′ Μάρτενς), Μέντες, Χόλμαν (77′ Άρι), Λενς, Ντεμπέλε (68′ Πελέ), Βέρνμπλουμ.

Ολυμπιακός (Ζίκο):
Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Ντουντού, Όσκαρ, Ζαϊρί (90′ Πάντος), Μήτρογλου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ζίκο: «Πήραμε έναν σημαντικό βαθμό και τώρα εξαρτάται από εμάς. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο τερματοφύλακας της Άλκμααρ έπαιξε καλά. Βέβαια, αν δεν παίξουμε μπάλα κι εμείς, τότε δεν γίνεται τίποτα.

Ο Αβραάμ έκανε θεραπεία χθες και ήταν δύσκολο να παίξει, ενώ ο Στολτίδης ένιωθε έναν πόνο και δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ο Τοροσίδης τρέχει πολύ για το ντέρμπι και ο Γκαλέτι έχει ξεκινήσει καλά στις προπονήσεις και θα δούμε πώς θα πάει στη συνέχεια».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να κατακτήσουμε τη νίκη».

Γιώργος Γκαλίτσιος: «Νομίζω ότι η ισοπαλία δεν είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γκολ. Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε πάριε τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για να νικήσουμε. Προσπαθούμε να διαβάσουμε τον αντίπαλο και να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπήκαμε διαβασμένοι, είχαμε πολύ καλές εντολές από τον προπονητή μας».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ σημαντικό το ματς με τον ΠΑΟ εμείς θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να πάρουμε τη νίκη και να βρεθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας».

Ζαουάντ Ζαϊρί: «Παίξαμε καλά. Η ομάδα ήταν ενωμένη. Κερδίσαμε έναν πόντο. Το κρίμα ήταν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το ματς, καθότι είχαμε ευκαιρίες. Μένει τώρα το ματς με την Άρσεναλ όπου και ένας πόντος μπορεί να είναι αρκετός για την πρόκριση.

Πράγματι θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Εγώ είχα μία ωραία ευκαιρία. Από την άλλη ευκαιρίες είχαν και οι αντίπαλοί μας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Είναι αλήθεια πως αισθανόμασταν καλά.

Προφανώς αυτό το καλό αποτέλεσμα βοηθάει ψυχολογικά για την συνέχεια. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πρέπει ν’ αμυνθούμε καλά. Να είμαστε ενωμένοι. Όταν παίζουμε καλά μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους αντιπάλους μας. Οι παίκτες είναι ξεχωριστοί και μπορούμε να κάνουμε την διαφορά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης