Να παίξουν με ενθουσιασμό και φαντασία στον αυριανό τελικό του Europa League κάλεσε τους παίκτες του ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της μονομαχίας της ομάδας του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Βουκουρέστι.

Παράλληλα, ο Αργεντινός τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» υπογράμμισε ότι η επιθυμία για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε είδους κούραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να παίξουμε με ενθουσιασμό και φαντασία… με τη φαντασία ενός μικρού παιδιού, που παίζει στον πρώτο τελικό του. Δεν υπάρχει κούραση. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με δυνατό χαρακτήρα» τόνισε αρχικά ο Σιμεόνε και πρόσθεσε:

«Από τότε που ήρθα, είχα μια ομάδα που ήταν πρόθυμη να δουλέψει, που ήταν πρόθυμη να πάρει καλύτερα αποτελέσματα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Έχουμε μια ομάδα που είχε μεγάλο κίνητρο. Από την πρώτη ημέρα έως σήμερα οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας. Ένας παίκτης που έχει κίνητρο πάντα θέλει περισσότερα. Όταν ήρθα στην Ατλέτικο, πραγματικά πρέπει να πω ότι αισθάνθηκα πως ήταν μια ομάδα, την οποία προπονούσα για πολύ καιρό. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα για την Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς παίζουμε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, ενώ διεκδικούμε ακόμη την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, τίποτα δεν θα μας δοθεί και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον αυριανό τελικό θα βρίσκεται ο Αργεντινός Μαρσέλο Μπιέλσα, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Σιμεόνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί ο παλαίμαχος αμυντικός μέσος έκανε τις τελευταίες 30 από τις συνολικά 106 συμμετοχές του στην εθνική Αργεντινής στη διάρκεια της εξαετούς (1998-2004) θητείας του Μπιέλσα στο «τιμόνι» της «αλμπισελέστε».

Ερωτηθείς για τις αναμνήσεις που έχει από τον Μπιέλσα και τα μαθήματα που πήρε από τον άνθρωπο με το προσωνύμιο «τρελός», ο Σιμεόνε επισήμανε: «Δεν είμαι εδώ για να ανακαλώ αναμνήσεις, είμαι εδώ για να παίξω έναν τελικό. Πάντα εξέφρασα τον θαυμασμό μου για τον Μαρσέλο Μπιέλσα, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη να το σχολιάσω αυτό τώρα. Αυτές οι αναμνήσεις του παρελθόντος δεν έχουν σχέση με τον τελικό που παίζουμε αύριο».

Καταλήγοντας, ο Σιμεόνε τόνισε: «Πάντα πίστευα ότι αυτά, με τα οποία τροφοδοτείς το μυαλό σου πριν από έναν τελικό, είναι αυτά που μετά θα επηρεάσουν την απόδοσή σου εντός αγωνιστικούς χώρους. Εάν έχεις όλες αυτές τις ιδέες… τι θα γινόταν αν; τι θα γινόταν αν; τι θα γινόταν αν; Όλα αυτά είναι άχρηστα, επειδή δεν μετράνε σε αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Εάν αρχίσεις να σκέφτεσαι γι’ αυτά που υπάρχουν γύρω από σένα, αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή σου».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης