Ο Τζέισον Κιντ επιστρέφει στο Ντάλας, αυτή τη φορά για να αντικαταστήσει τον προπονητή, με τον οποίο κατέκτησε πρωτάθλημα NBA ως παίκτης των Μάβερικς πριν από δέκα χρόνια. Άτομο με άμεση γνώση της υπόθεσης δήλωσε ότι ο Κιντ και οι «Μαβς» έφτασαν σε συμφωνία για συμβόλαιο, οκτώ ημέρες μετά την απότομη παραίτηση του Ρικ Καρλάιλ (σ.σ. ανέλαβε τους Ιντιάνα Πέισερς), η οποία ακολούθησε την αποχώρηση του γενικού διευθυντή, Ντόνι Νέλσον. Το άτομο μίλησε στο “Associated Press” υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Εν τω μεταξύ, το εν λόγω άτομο δήλωσε ακόμη ότι οι Μάβερικς βρήκαν τον αντικαταστάτη του Νέλσον στο πρόσωπο του στελέχους της Nike, Νίκο Χάρισον, ο οποίος συμφωνούσε με την πρόσληψη του Κιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ντάλας θα είναι ο τρίτος «σταθμός» στην προπονητική καριέρα του Τζέισον Κιντ, ο οποίος τη σεζόν 2013-14 οδήγησε στο ντεμπούτο του το Μπρούκλιν στον δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια ανέλαβε τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά απολύθηκε στη διάρκεια της τέταρτης σεζόν του στα «ελάφια». Ο Κιντ, ο οποίος από το 2019 μέχρι σήμερα ήταν βοηθός του Φρανκ Βόγκελ στους Λος Άντζελες Λέικερς, κατέγραψε δύο θητείες στο Ντάλας ως παίκτης, στη δεύτερη από τις οποίες οι Μάβερικς κατέκτησαν το μοναδικό πρωτάθλημα της Ιστορίας τους. Το Ντάλας είχε επιλέξει τον Κιντ στο νούμερο 2 του ντραφτ το 1994.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης