Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να προχωρήσει, χωρίς τον Ολυμπιακό, στη κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την επόμενη τριετία. Μετά την πολύωρη χθεσινή συνεδρίαση, οι 15 σύλλογοι κατέληξαν ομόφωνα στην εκχώρηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων στα δύο δίκτυα που πλειοδότησαν στον σχετικό διαγωνισμό.

Δηλαδή στη NOVA (Forthnet) και τον Alpha, οι οποίοι θα δείχνουν κατ’ αποκλειστικότητα τις αναμετρήσεις της Σούπερ Λίγκας την τριετία 2009-2012, έναντι ποσού που ξεπερνά τα 130 εκ. ευρώ. Η αρχική προσφορά άγγιζε τα 140 εκ. ευρώ, όμως με την αποχώρηση του Ολυμπιακού, το ποσό μειώθηκε.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες εκπρόσωποι 15 συλλόγων, με εξαίρεση τον Πανθρακικό, που έδωσε τηλεφωνικά το “οκ” για τη συμφωνία. Στροφή 180ο έκανε η Ξάνθη, η οποία επίσης αρχικά είχε πει ότι θα διαπραγματευτεί μόνη της τα δικαιώματα, αλλά χθες τελικά συναίνεσε στη κεντρική διαχείριση.  

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο ίδιος ο πρόεδρός του, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος δεν πείστηκε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί τώρα η κεντρική διαχείριση. Πάντως η «ερυθρόλευκη» ομάδα είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να διαχειριστεί μόνη της τα τηλεοπτικά της δικαιώματα την προηγούμενη Πέμπτη, αφού ήταν ο μοναδικός σύλλογος που θα του γινόταν μείωση στα έσοδα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού γνωρίζει ότι είναι ο πιο εμπορικός σύλλογος, οπότε δεν αναμένεται να δυσκολευτεί να βρει τηλεοπτική στέγη, μένει όμως να δούμε αν θα κάνει πράξη τις απειλές της η Σούπερ Λίγκα, η οποία είχε εμμέσως απειλήσει τους «ερυθρόλευκους» ότι θα τους βάλει να παίζουν στις 3 το μεσημέρι.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σχέδιό της, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έχει καθορίσει έξι ζώνες μετάδοσης αγώνων: Σάββατο 16.45 και 19.00, Κυριακή 16.45, 19.00 και 21.15, ενώ ένα ματς θα προστίθεται κάθε αγωνιστική είτε Σάββατο, είτε Κυριακή. Ο Alpha θα είναι το «ανοιχτό» κανάλι, θα έχει δηλαδή την υποχρέωση να δίνει στους υπόλοιπους σταθμούς τα τρίλεπτα στιγμιότυπα, ενώ η Nova θα μεταδίδει την πλειοψηφία των αγώνων.

Σήμερα (12:00) στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Κώστας Πηλαδάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θ’ αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η κεντρική διαχείριση και πώς θα διανεμηθούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης