Συνάντηση Μπιτσαξή – «Θύρας 7»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 22:41
Συνάντηση Μπιτσαξή – «Θύρας 7»
Στη γενική γραμματεία Αθλητισμού βρέθηκε την Παρασκευή αντιπροσωπεία της «Θύρας 7» με επικεφαλής τον Μιχάλη Κουντούρη. Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού συζήτησαν με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή για τα φαινόμενα βίας και τα ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθούν σε μπάσκετ και βόλεϊ.

Οι δύο πλευρές δεν διατηρούσαν και τις καλύτερες σχέσεις, ωστόσο μετά τη συνάντηση αναμένεται εκτόνωση της κατάστασης. Ο Πάνος Μπιτσαξής συνέστησε στη «Θύρα 7» ψυχραιμία, αφού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο».

Ο Πάνος Μπιτσαξής που πήρε τις εγγυήσεις από τους οργανωμένους, δήλωσε:
«Η καταπολέμηση της βίας, εκτός από τα απαραίτητα κατασταλτικά, πειθαρχικά, αστυνομικά και λοιπά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί και πρέπει να ληφθούν στο μέλλον, έχει πάντα ανάγκη ενός συνεχούς διαλόγου και πειθούς προς όλες τις πλευρές.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων αισθάνονται, για πάρα πολλά χρόνια, ότι έχουν τεθεί εκτός του δημόσιου διαλόγου. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΔΕΑΒ, άνοιξε πρόσφατα τον δίαυλο επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με την ομοσπονδία των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων.

Σήμερα έγινε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΔΕΑΒ, Γιάννη Πανούση, με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Η ΔΕΑΒ έχει ήδη αναπτύξει δράση για την συμφιλίωση διαφόρων δίπολων οπαδικού φανατισμού, με πρόσφατη, τη συνάντηση στη Νίκαια τοπικών φορέων και οπαδών Ιωνικού και Προοδευτικής. Έχουν προγραμματιστεί πολλές τέτοιες συναντήσεις σε όλη τη χώρα.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι να γίνει συνείδηση με μέτρα πρακτικά και όχι θεωρίες, η ανάγκη να καταπολεμηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα που γεννά, μεταξύ των άλλων, ο τυφλός και άκριτος οπαδισμός, μερίδας των οργανωμένων οπαδών. Η ανάγκη να χτιστεί ένα οργανωμένο μέτωπο αντι-βίας μεταξύ των φιλάθλων οργανωμένων και μη.

Η συζήτηση που άνοιξε και εξελίσσεται θα ενισχύσει σε πρακτικό επίπεδο τον διαρκή διάλογο μεταξύ της Πολιτείας, των ΠΑΕ και των θεσμών του συντεταγμένου ποδοσφαίρου».

Πλέον, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και άλλων ομάδων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 22:44