Συνεργασία Βιντιάδη με δύο κινεζικές εταιρείες για την ΑΕΚ

Συνεργασία Βιντιάδη με δύο κινεζικές εταιρείες για την  ΑΕΚ
Τη συμφωνία της με δύο κινεζικές εταιρείες, την TEDA GROUP και την Shankai Sports ανακοίνωσε η εταιρεία του Δημήτρη Βιντιάδη, που ίδρυσε για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS L.T.D δεν αναφέρεται ότι ο Έλληνας εφοπλιστής αναμένεται να προχωρήσει στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Εντούτοις όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «...έχει ήδη συζητηθεί, η προοπτική της συνεργασίας για την πιθανή κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ», αλλά και η «...προώθηση της ΑΕΚ σε μεγάλες κινέζικες εταιρίες καθώς και στο κινεζικό ποδοσφαιρικό κοινό».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη πάντως αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον η επίσημη τοποθέτηση του Βιντιάδη, που ως γνωστόν έχει δεσμευτεί ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά η HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS L.T.D:

"HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS L.T.D

Αθήνα 2-Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Κίνας που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού, ανακοίνωσε η HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρία, που ανήκει στην οικογένεια Βιντιάδη και συστήθηκε για να διαπραγματευθεί την απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη τις επαφές που είχε Niva shipping LTD θα ενώσει τις δυνάμεις της με δύο οικονομικούς κολοσσούς, με την κρατική TEDA GROUP που ανήκει στην TEDA INVESTMENT HOLDINGS, καθώς και την ιδιωτική Shankai Sports, με σκοπό τη δημιουργία συνεργιών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, αφού η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει «πύλη» στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης για τις οικονομίες της Ασίας, ιδίως της νέας παγκόσμιας δύναμης που είναι η Κίνα.

Πρωταρχικός στόχος είναι η συνεργασία στο χώρο του αθλητισμού, αλλά παράλληλα οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν κοινές πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η Ναυτιλία, τα Logistics, η Ενέργεια, ο Τουρισμός και η Τεχνολογία.

Για τον λόγο αυτό η εταιρία σκοπεύει να οργανώσει κυβερνητικές αποστολές μεταξύ των αθλητικών υπουργείων Ελλάδας και της Δημοτικής κυβέρνηση του Τιαντζίν, καθώς και την προώθηση συμφωνίας αδελφοποίησης πόλεων της Αθήνας και της κινεζικής μεγαλούπολης.

Η TEDA Holding (Tianjin Economic Development Area), είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Τιαντζίν, που έχει πληθυσμό 12 εκατομμυρίων και βρίσκεται κοντά στο Πεκίνο. Η πόλη αυτή είναι η βάση για περισσότερες από τις 140 μεγαλύτερες εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα του «Fortune 500»! Διαθέτει το μεγαλύτερο τεχνητό λιμάνι στον κόσμο, εκεί βρίσκεται το εργοστάσιο της «Airbus» και αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομικής περιοχής Bohai Rim, που περιλαμβάνει το Πεκίνο, την μητρόπολη του Τιαντζίν, καθώς και την γύρω περιοχή, με συμμετοχή 20% περίπου στο Α.Ε.Π της Κίνας.

Η κινεζική εταιρία, είχε έσοδα από πωλήσεις τo 2011 περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια , με περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας περιλαμβάνει property development & real estate,δημόσια έργα, κατασκευές, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, είναι μεγαλομέτοχος της Bohai Bank, καθώς και σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε μεταφορές, ναυτιλία και logistics.

Εκτός αυτών διαθέτει 14 πλήρως ελεγχόμενες θυγατρικές, μεταξύ των οποίων και την ποδοσφαιρική ομάδα TEDA FC, που αγωνίζεται στην κινεζική Σούπερ Λιγκ και πριν από λίγο καιρό κατέκτησε το κύπελλο. Αγωνίζεται σ’ ένα υπερσύγχρονο στάδιο 60.000 θεατών, το «Teda Olympic Stadium» και προπονητής της ομάδας είναι ο Βραζιλιάνος Αλεξάντερ Γκιμαράες. Η ομάδα, έχει στενή συνεργασία με τη Ρεάλ, η οποία πέρυσι φιλοξενήθηκε στην πόλη και έδωσε φιλικό αγώνα με την Teda F.C.

Στο πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας της TEDA και της H.S.A.P και σε συνεννόηση με την Π.Α.Ε ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Li έχει συμφωνήσει να φέρει την TEDA F.C τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα για την προετοιμασία του συλλόγου πριν την έναρξη της Κινεζικής Superleague. Επιπλέον, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της H.S.A.P και της T.E.D.A έχει ήδη συζητηθεί, η προοπτική της συνεργασία για την πιθανή κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ καθώς και η διοργάνωση πολιτισμικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Όμιλο.

Όσον αφορά τη Shankai Sports, η εταιρία προτάθηκε στην οικογένεια Βιντιάδη από το κινεζικό Υπουργείο Αθλητισμού και την Κινέζικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με σκοπό την προώθηση της ΑΕΚ σε μεγάλες κινέζικες εταιρίες καθώς και στο κινεζικό ποδοσφαιρικό κοινό.

Η Shankai Sports, έχει ως αντικείμενο των δραστηριοτήτων της να βοηθήσει κινεζικές εταιρίες να αναπτυχθούν μέσω αξιοποίησης της δύναμης του αθλητισμού ως πλατφόρμα επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

Η εταιρία φέρνει κορυφαία αθλητικά γεγονότα στην Κίνα, μέσω της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών και των μέσων ενημέρωσης και έχει εξαιρετική εμπειρία σε θέματα ποδοσφαίρου ενώ έχει για τη χώρα της την αποκλειστική διανομή όλων των διοργανώσεων της F.I.F.A όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική, το 2012 Euro Cup που έγινε στην Πολωνία και την Ουκρανία, και είναι ο αποκλειστικός διανομέας για τo επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της Βραζιλίας".

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, 23:05