Ανοιχτή πρόσκληση σε αγοραστές έκαναν οι μέτοχοι της ΑΕΚ, μετά τη χθεσινή συνεδρίασή τους. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καλύψει την μαύρη τρύπα» των 15 εκ. ευρώ. Αν δεν βρεθεί αγοραστής έως τις 23 Ιανουαρίου, τότε θα συνεχίσουν με το υπάρχον διοικητικό σχήμα. Στην προεδρία θα παραμείνει ο Γιώργος Κιντής και θα προχωρήσουν με το σχέδιό του, ενώ παράλληλα απορρίφθηκε η περίπτωση δανεισμού.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, θα δεχόμαστε προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να συμμετάσχει κάποιος στη διαδικασία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να βάλει 30.000 ευρώ σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δεν απευθυνόμαστε στον απλό κόσμο, αλλά σε επιχειρηματίες. Θα δεχτούμε προσφορές και αυτές μπορεί να είναι για πλειοψηφικό ή μειοψηφικό ποσοστό. Ως Δ.Σ. θα εξετάσουμε τις προτάσεις και θα αποφασίσουμε. οι μέτοχοι εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας σε όλο αυτό το διάστημα», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κιντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο δεύτερος αντιπρόεδρος, Νίκος Κούλης, τόνισε: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει υποχρεώσεις 20 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο τους κομμάτι περιλαμβάνει το άρθρο 44, κάποια άλλα χρέη διευθετημένα. Αυτά εξυπηρετούνται με θρησκευτική ευλάβεια κάθε μήνα και χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς εμείς είμαστε, εκτός από επιχειρηματίες, και οπαδοί. Λέγαμε πως τα έσοδα της εταιρίας θα είναι όσα και τα έξοδα και δεν το τηρήσαμε. Κάθε χρόνο εν γνώσει μας ξοδεύαμε περισσότερα και στη συνέχεια χρηματοδοτούσαμε και καλύπταμε την “τρύπα”. Αυτό γινόταν κάθε χρόνο, με εξαίρεση τη σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. 2006-07). Η διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων είναι φέτος 9 εκατ. ευρώ. Τόσα χρόνια οι μέτοχοι έχουν βάλει πιο πολλά χρήματα απ΄ όσα όλοι οι πρόεδροι μαζί από την εποχή του μακαρίτη Μπάρλου, έχουν δώσει 30 εκατ. ευρώ. Ξοδέψαμε πολλά λεφτά για να καταστρέψουμε την καλύτερη κατά τεκμήριο ομάδα, την περσινή. Αυτά για να έχουμε τα χάλια που είχαμε στην αρχή και που πλέον ο νέος προπονητής και οι παίκτες τα μαζεύουν. Οι μέτοχοι δεν μπορούν να σηκώσουν τα χρέη και να βάλουν κι άλλα χρήματα, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και γιατί υπάρχει οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι που μπήκαμε στην ομάδα δεν είχαμε δημόσιο συμφέρον και δεν θέλαμε δημοσιότητα, αλλά μοναδικό κίνητρο ήταν η αγάπη για την ομάδα. Πέρυσι η ΑΕΚ είχε έσοδα 29 εκατ. ευρώ κι έξοδα 38 εκατ. ευρώ. Φέτος θα χάσουμε πάλι 10 εκατ. ευρώ. Εμείς κάναμε τα λάθη κι εμείς θα τα πληρώσουμε. Θα ανοίξουμε το μετοχικό κεφάλαιο. Η αύξηση θα είναι τέτοια, ώστε κάποιος να πάρει την πλειοψηφία ή τη μειοψηφία. Δεν θέλουμε η ΑΕΚ να είναι αιχμάλωτη, αν κάποιος άνθρωπος θέλει να καλύψει αυτή την αύξηση και να βοηθήσει την ομάδα. Υπάρχει σύμπνοια των μετόχων, ώστε ακόμη και αν έχουμε μία οικονομική θυσία, να μην πάθει κακό η ομάδα. Έγιναν λάθη, για τα οποία ευθυνόμαστε εμείς και εμείς θα τα πληρώσουμε». 

Παράλληλα, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος γνωστοποίησε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ψάξει νέους επενδυτές, οι οποίοι θα βοηθήσουν την Ένωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι στο Δ.Σ. δε συζητήθηκαν μεταγραφικά θέματα. «Το ζήτημα είναι πώς θα προχωρήσει και θα πορευτεί η ΠΑΕ από εδώ και πέρα. Εμένα με ενδιαφέρει να μην είναι η ΑΕΚ διχασμένη. Νομίζω πως αυτό ξεπεράστηκε. Ο κόσμος, που δεν είναι -όπως λανθασμένα θεωρούσαν κάποιοι- πελάτης, πρέπει να παραμείνει ενωμένος. Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα βρει το δρόμο της. Όσο περισσότερο μιλάμε, τόσο περισσότερα λάθος πράγματα λέμε. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Χατζηχρήστου.

Το παρόν στη συνεδρίαση δεν έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Νίκος Νοτιάς και ο Νάσος Θανόπουλος. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, δημιουργήθηκε ένταση, αφού οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης ζήτησαν να παραστούν στην αίθουσα. Αυτό δεν τους επετράπη, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν με αποδοκιμασίες, χωρίς όμως περεταίρω έκτροπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης