Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο η Ρωσία κέρδισε με 2-0 τη Σουηδία και πέρασε στα προημιτελικά του Euro 2008. Η “αρκούδα” ήταν συντριπτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια στη Σουηδία να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την ήττα. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι τα δύο δοκάρια της ομάδα του Γκους Χίντινκ, όπως και τα δώδεκα κόρνερ.

Η Ρωσία ήθελε μόνο νίκη για να πάρει την πρόκριση και μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι από τη Σουηδία. Ωστόσο, οι σέντρες που επιχείρησαν δεν απειλούσαν την εστία του Ίσακσον. Έτσι, η “αρκούδα” έβαλε την μπάλα κάτω και άρχισε να σφυροκοπά την άμυνα των Σουηδών. Οι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και η πολύ καλή κυκλοφορία, καρποφόρησε στο 24ο λεπτό. Ο Παβλιουτσένκο βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά μετά το 1-0, η Σουηδία θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά στάθηκε άτυχη. Ο Νίλσον από τα αριστερά σέντραρε, ο Λάρσον έκανε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ακινφέεφ. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν τα δοκάρια στο 36′, όταν το σουτ του Παβλιουτσένκο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, η Ρωσία πέτυχε το 2-0 και “καθάρισε” τη νίκη – πρόκριση.  Οι Μπιλιαλέντινοφ, Ζιρκόφ και Αρσάβιν συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Ίσακσον και έκανε το 2-0. Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε, αλλά η Ρωσία προς το τέλος του αγώνα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Στο 80′ ο Ζιριάνοφ με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ίσακσον, ενώ στο 89′ ο Αρσάβιν βγήκε τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε από το Σουηδό τερματοφύλακα. Έτσι, το τέλος του αγώνα βρήκε νικήτρια την ομάδα της Ρωσίας.

Γκολ: 24′ Παβλιουτσένκο, 50′ Αρσάβιν

Κίτρινες κάρτες: Ελμάντερ – Σέμακ, Αρσάβιν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωσία (Γκους Χίντινγκ): Ακινφέεφ, Ιγκνάσεβιτς, Κολοντίν, Αρσάβιν, Σέμακ, Μπιλιαλέντινοφ (66’ Σαένκο), Ζιριάνοφ, Ζιρκόφ, Παβλιουτσένκο (90’ Μπιστρόφ), Σεμσόφ, Ανιούκοφ.

Σουηδία (Λαρς Λαγκερμπαγκ): Ίσακσον, Νίλσον (79’ Άλμπακ), Μέλμπεργκ, Χάνσον, Στουρ, Σβένσον, Λιούνμπεργκ, Ιμπραϊμοβιτς, Ελμάντερ, Λάρσον, Άντερσον (56’ Καλστρομ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης