Ο Τζιμπρίλ Σίσε βρήκε το χαμένο του ποδοσφαιρικό… εαυτό στον Παναθηναϊκό, κάτι που παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Παναθηναϊκό Τριφύλλι».

Ο Γάλλος στράικερ, μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος του «τριφυλλιού» παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, εξήρε τον κόσμο της ομάδας του για την αγάπη που του δείχνει, ενώ επισήμανε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League κόντρα στη Ρόμα είναι μοιρασμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σισέ στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»:

Είσαι πλέον στη χώρα μας για 6 μήνες. Θεωρείς πώς έπραξες σωστά όταν διάλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ελλάδα;

Ναι, πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή και για την καριέρα μου αλλά και για μένα. Όλα πάνε καλά. Έχω βρει τον αγωνιστικό εαυτό μου μέσα στο γήπεδο και αισθάνομαι υπέροχα και έξω από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορούμε να πούμε ότι ανακάλυψες ξανά την χαρά του ποδοσφαίρου;

Απόλυτα. Είχα καιρό να παίξω τόσο καλά και να αισθανθώ τόσο όμορφα. Έχω βρει τον εαυτό μου και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό.

Από τον Τζιμπρίλ είσαι ευχαριστημένος;

Πολύ. Όπως είπα νομίζω ότι έχω βρεθεί στο επίπεδο που ήμουν και παλιότερα. Τα δίνω όλα σε κάθε ματς και το απολαμβάνω.

Από την ομάδα είσαι ευχαριστημένος;

Και βέβαια. Παίζουμε πολύ καλά στα περισσότερα παιχνίδια, κερδίζουμε τα ματς και το κλίμα είναι εξαιρετικό.

Ο κόσμος σε λατρεύει. Πως βιώνεις αυτό το συναίσθημα;

Είναι υπέροχο, ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι φοβερός. Είναι πάντα δίπλα μας και μας κάνουν να νιώθουμε ότι ποτέ δεν παίζουμε μόνοι μας. Τους οφείλουμε πολλά. Προσωπικά με στήριξαν στο ξεκίνημα όταν έψαχνα ακόμη τα πατήματά μου αλλά και στον χαμό του πατέρα μου. Νιώθω κι εγώ ένας από αυτούς.

Πρώτος στόχος παραμένει το πρωτάθλημα;

Ναι. Ήταν και θα είναι μέχρι να το κατακτήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε και νομίζω ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί και σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε το 100%. Θέλουμε να πάρουμε και το Κύπελλο και οφείλουμε να προσέξουμε και αυτό τον θεσμό. Είδατε πόσο δυσκολευτήκαμε στον προηγούμενο γύρο, πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι.

Μπροστά μας έχουμε τα δύο μεγάλα ματς με τη Ρόμα. Τι πιθανότητες πρόκρισης δίνεις στον Παναθηναϊκό;

Όπως είπες κι εσύ, είναι δύο πραγματικά μεγάλα ματς. Από αυτά που κάθε ποδοσφαιριστής χαίρεται να συμμετέχει. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. 50-50. Πρόκειται για μια κόντρα δύο σπουδαίων ομάδων και θεωρώ ότι ξεκινάμε ακριβώς από τη μέση και οι δύο.

Το πρώτο ματς είναι το πιο κρίσιμο;

Εξαρτάται. Είναι σίγουρα σημαντικό αλλά θα είναι το πρώτο ημίχρονο. Αυτό που προέχει κατά τη γνώμη μου είναι να μην δεχτούμε γκολ στην έδρα μας. Ακόμη και με 0-0 στην Αθήνα θα έχουμε καλές πιθανότητες στη Ρώμη για την πρόκριση.

Τι πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα;

Τους πάντες και τα πάντα. Η Ρόμα είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα που διαθέτεις ορισμένους παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε για μια στιγμή γιατί είναι πολύ έμπειροι και ικανοί και θα το εκμεταλλευτούν.

Οι Φραντσέκσο Τότι και Λούκα Τόνι ξεχωρίζουν πάντως;

Σίγουρα. Είναι δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές, παγκοσμίου φήμης. Ο Τότι είναι ο ηγέτης και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Έχει σπάνια προσόντα και απλά εύχεσαι να μην είναι στην μέρα του. Ο Τόνι είναι εξαιρετικός επιθετικός με μεγάλη αίσθηση του γκολ και πολύ επικίνδυνος μέσα στην περιοχή.

Θα βρεις και τους συμπατριώτες σου, τον Μεξές και τον Μενέζ;

Με τον Μεξές μας ενώνουν πολλά. Πήγαμε με ένα χρόνο διαφορά στην Οσέρ και ήμασταν συμπαίκτες για πέντε χρόνια. Περάσαμε ωραίες στιγμές μαζί και φύγαμε την ίδια μετεγγραφική περίοδο από τη Βουργουνδία. Είχαμε πολλές μονομαχίες στις προπονήσεις, τώρα θα έχουμε και σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά. Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η μονομαχία.

Η Ρόμα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσαμε να έχουμε;

Από όλες τις ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει, ναι. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτό πλέον το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι…

Αν περάσουμε τους Ιταλούς, που μπορούμε να φτάσουμε;

Θα δούμε. Πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα, να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ μπορείς να κάνεις πρόβλεψη;

Πολύ δύσκολα. Υπάρχουν τόσες καλές ομάδες. Η Μπαρτσελόνα έχει τρομερό ρόστερ και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι από τα φαβορί. Φοβάμαι πάντως και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολύ μεγάλη εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο. Αλλά και η Ρεάλ έχει πιθανότητες, όπως και ο νικητής του ζευγαριού Τσέλσι-Ίντερ.

Η συμμετοχή στο Μουντιάλ είναι στο μυαλό σου;

Φυσικά. Έπαιξα το 2002 αλλά δεν πήγαμε καλά και δεν το χάρηκα καθόλου. Θέλω πάρα πολύ να πάω στη Νότιο Αφρική. Πιστεύω ότι έχω ελπίδες και τις οφείλω σε μεγάλο βαθμό στον Παναθηναϊκό. Εδώ βρήκα τον εαυτό μου και την αυτοπεποίθηση μου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης