Μεγάλο σκάνδαλο με στημένους αγώνες και ξέπλυμα χρήματος βάζει «φωτιά» στα θεμέλια του βελγικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, οι αστυνομικές Αρχές, έχοντας στα χέρια τους στοιχεία, προχώρησαν σήμερα το πρωί στις συλλήψεις μάνατζερ, προπονητών και διαιτητών με κατηγορίες για υπεξαίρεση χρήματος, αλλά και στήσιμο αγώνων. Ανάμεσά τους, μεγάλα ονόματα του χώρου και δύο που είχαν σχέση έμμεσα με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον Ιβάν Λέκο, νυν τεχνικό της Μπριζ, και βοηθό του Τούντορ στην κοινή θητεία τους στον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Μότζι Μπαγιάτ, ο οποίος συμμετείχε στις αποκτήσεις των Ζιλέ και Προτό στον Ολυμπιακό.

Ο ατζέντης Μότζι Μπαγιάτ, φέρεται να είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στο ποδόσφαιρο του Βελγίου. Επίσης συνελήφθησαν ο πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ, Χέρμαν Φαν Χόλσμπεεκ αλλά και δύο διεθνείς διαιτητές.

Οι συλλήψεις έγιναν με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενώ ελέγχεται και ο ρόλος τους σε στήσιμο αγώνων.

Οι αρμόδιες αρχές κάνουν έρευνες στα γραφεία των 10 από τους 16 συλλόγους της μεγάλης κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ αυτών είναι η Άντερλεχτ, η Μπριζ, η Σταντάρ Λιέγης και η Αντβέρπ, ενώ οι πληροφορίες των βελγικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί συμβόλαια και έγγραφα που αφορούν μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Η υπόθεση λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις και σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «vrt.be» αστυνομικοί έκαναν επιχείρηση και εκτός βελγικών συνόρων.

Ιβάν Λέκο Μεταξύ των έξι χωρών που πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι και η Κύπρος,  η Γαλλία, η ΠΓΔΜ, το Λουξεμβούργο, η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Η Μπριζ πάντως γνωστοποίησε πως ο Λέκο έλειπε από την πρωινή προπόνηση της ομάδας λόγω των εξελίξεων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την διαφθορά, το ξέπλυμα χρήματος και τη χειραγώγηση αγώνων στο βελγικό ποδόσφαιρο.

Επίσης ο πρόεδρος της Μπριζ, Μπαρτ Βέρχεγκ μίλησε για την κλήση του εισαγγελέα στον Ιβάν Λέκο προκειμένου ν’ ανακριθεί για την υπόθεση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης