Πέντε παίκτριες της Βόρειας Κορέας εντοπίστηκαν «θετικές» σε έλεγχο στο Μουντιάλ γυναικείου ποδοσφαίρου, που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ είπε σήμερα ότι μετά τα δύο θετικά δείγματα σε απαγορευμένες στεροϊδείς ουσίες που ανιχνεύθηκαν σε παίκτριες της Β. Κορέας, βρέθηκαν ακόμη τρία δείγματα θετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σοκ για μας. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας πολύ-πολύ κακής υπόθεσης ντόπιγκ και αυτό μας πονάει όλους» παραδέχθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο Ελβετός ισχυρός παράγων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για το πιο σοβαρό σκάνδαλο ντόπιγκ σε μεγάλη διοργάνωση της ΦΙΦΑ τα τελευταία 17 χρόνια.

Οι υπεύθυνοι της Κορεατικής αποστολής αντέτειναν πως τα στεροειδή βρέθηκαν τυχαία σε παραδοσιακό κινεζικό φάρμακο από αδένες ελαφιού που χρησιμοποιήθηκε για την επούλωση τραυμάτων από χτύπημα κεραυνού που έπληξε την ομάδα στο προπονητικό κέντρο στις 8 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία φορά που η μάστιγα της φαρμακοδιέγερσης «χτύπησε» μεγάλη διοργάνωση της ΦΙΦΑ ήταν το Μουντιάλ των ΗΠΑ ΤΟ 1994 όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αποβληθεί από τη διοργάνωση για χρήση διεγερτικών ουσιών.

Τα δύο πρώτα θετικά δείγματα των πακτριών ανήκουν στις αμυντικές Σόνγκ Γιόνγκ Σούν και Γιονγκ Ποκ Σιμ.

Το λόγο τώρα θα έχει η πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η οποία διευκρίνισε ότι τα ονόματα των τριών αθλητριών που πιάστηκαν «ντοπέ» θα ανακοινωθούν αργότερα όταν προχωρήσει η έρευνα.

Η αυλαία του παγκοσμίου τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου πέφτει σήμερα με τη διεξαγωγή του τελικού μεταξύ ΗΠΑ-Ιαπωνίας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης