Έντονες υποψίες για την υπάρξη σκανδάλου πρώτου μεγέθους κυριαρχούν στους κόλπους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μετά από δημοσίευμα των βρετανικών Times που αναφέρει ότι δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής προσφέρθηκαν να πουλήσουν την ψήφο τους στη διαδικασία για την επιλογή της χώρας που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018!

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι προτάσεις έγιναν από εκπροσώπους που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα μιας κοινοπραξίας αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφοι της εφημερίδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νιγηριανός Άμος Αντάμου ζήτησε χρήματα για ένα προσωπικό σχέδιο και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ωκεανίας, ο Ρέιναλντ Τεμάρι από την Αϊτή, ήθελε χρήματα για να δημιουργήσει μια αθλητική ακαδημία. Και όλα αυτά ενόψει της συνεδρίασης της ΦΙΦΑ στις 2 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, όπου μια 24μελης εκτελεστική επιτροπή θα αποφασίσει ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το 2022. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η FIFA έχει ήδη ζητήσει να λάβει όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτό το θέμα και περιμένει να λάβει το υλικό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η FIFA θα εξετάσει αμέσως το διαθέσιμο υλικό και όταν η ανάλυση ολοκληρωθεί τότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει για ενδεχόμενες επόμενες ενέργειες. Εν τω μεταξύ, η FIFA δεν είναι σε θέση να παράσχει οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα».

Σημειώνεται ότι για το Μουντιάλ του 2018 έχουν υποβάλει υποψηφιότητα η Αγγλία, η Ρωσία, ενώ κοινή υποψηφιότητα υπάρχει από τις Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης