Στο Αρχηγείο της κυπριακής αστυνομίας μετέβη το μεσημέρι ο διαιτητής Μάριος Παναγή, ο οποίος έδωσε γραπτή κατάθεση, αναφορικά με τις χθεσινές καταγγελίες του, που κάνουν λόγο για «σημεία και τέρατα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kαταγγελία για 17 στημένα παιχνίδια ερευνούν οι κυπριακές ΑρχέςΜιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξη του στο Αρχηγείο, ανέφερε ότι όλα όσα είπε στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη περί στημένων αγώνων, θα τα καταθέσει στους ανακριτές, ώστε να διερευνηθούν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος που θα σχηματιστεί από την αστυνομία θα πάει στη Νομική Υπηρεσία, ενώ η εισαγγελία θα δώσει το πράσινο φως για το αν τελικά θα γίνουν συλλήψεις.



Άστραψε και βρόντηξε ο Παναγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χείμαρρος ο Μάριος Παναγή, τα έβαλε με την ηγεσία της ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου), αφού εξαπέλυσε τα «πυρά» του κατά των Κωστάκη Κουτσοκούμνη, Γιώργου Κούμα και Χανς Ρέιγκβαρτ. Ο 34χρονος διαιτητής, με τα όσα ανέφερε τους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας.

«Λυπάμαι τα χρήματα που σπαταλά η ΚΟΠ για να φέρνει ξένους αρχιδιαιτητές. Ο Ρέιγκβαρτ στους πρώτους μήνες της θητείας του προσπάθησε, αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε με τον αρχηγό του συστήματος. Το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του», είπε ο Παναγή και τόνισε: «Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με τον Γιώργο Κούμα, σωτηρία δεν υπάρχει. Ο κ. Κούμας είναι εδώ και χρόνια και προφανώς θα είναι όσο θέλει, ο άνθρωπος της Ομοσπονδίας για θέματα διαιτησίας. Δικαίωμά του και μπράβο του. Αφού κανένας δεν μπορεί να τον μετακινήσει απ’ εκεί».

Έρευνα για 17 στημένους αγώνες

Γραπτή δήλωση από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει ότι στην επιστολή πως ερευνώνται ήδη 17 υποθέσεις προσυνεννοημένων αγώνων -που προέκυψαν πριν τις καταγγελίες Παναγή- από τις οποίες 16 ήδη βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και αναμένονται περαιτέρω οδηγίες.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, ο Μάριος Παναγή έκανε ονομαστική αναφορά στους Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρο Κυπριανού και Νικόλα Παπαδόπουλο. Το ΑΚΕΛ έσπευσε να διαψεύσει την όποια συμμετοχή του γενικού του γραμματέα σε συνάντηση που είχε σχέση με το ποδόσφαιρο. Καμία αντίδραση δεν υπάρχει από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.

Πηγή: sigmalive/ikypros/ΚΥΠΕ/politis-news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης