Εξηγήσεις σχετικά με την απόφασή του να παραιτηθεί από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Σερβίας έδωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι ήταν μια σκληρή απόφαση, την οποία όμως πήρε μετά από σκέψη.

«Παίρνει χρόνο να κάνεις τόσο σκληρές επιλογές. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και αποφάσισα να παραιτηθώ. Η απόφασή μου είναι αποτέλεσμα της γενικής κατάστασης» τόνισε ο Ίβκοβιτς και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μπορούσα να το κάνω αυτό πριν από την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ, στην Ελβετία, τον Ιανουάριο. Αισθάνθηκα, όμως, πως ήταν ηθική μου ευθύνη να περιμένω. Μία ημέρα αργότερα, ο Ολυμπιακός έδινε έναν σημαντικό αγώνα με τη Βαλένθια στην Ευρωλίγκα και έχω τρεις παίκτες της Εθνικής Σερβίας (Τεόντοσιτς, Κέσελι, Έρτσεγκ), ενώ στον πάγκο της Βαλένθια βρισκόταν ο συνάδελφός μου, Πέσιτς, και ο παίκτης μου στη Σερβία, Ντούσκο Σαβάνοβιτς. Υπολόγισα πως θα αντιδρούσαν, αν είχα ανακοινώσει πριν την απόφασή μου».

Κλείνοντας είπε: «Έκανα ό,τι έπρεπε. Κάποια πράγματα δεν γινόταν να περιμένουν εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, για τη σημασία του οποίου έχω μιλήσει ήδη αρκετά. Μόνο να σας υπενθυμίσω πως εκεί θα κριθούν οι θέσεις συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Νομίζω πως έφτιαξα ένα ποιοτικό πρόγραμμα. Ακόμη και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά της Λιουμπλιάνας, όπου θα συναντηθούν οι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, άλλαξαν, για να εξυπηρετήσουν εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης