Αυτό που προέκυψε στα τρία παιγνίδια του Σαββάτου δεν είναι συνηθισμένο, δηλαδή να σημειωθούν τρία «διπλά», φυσιολογικά αν θέλετε, όμως με τεράστια βαθμολογική σημασία.

Δυστυχώς, η Σούπερ Λιγκ, έχοντας θυσιάσει το προϊόν της στα τηλεοπτικά συμφέροντα, ήταν υποχρεωμένη με συμβόλαιο να υποκύψει στον προγραμματισμό των τριών (!) καναλιών, που έδειξαν τους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, αντί οι τρεις αναμετρήσεις να ξεκινήσουν την ίδια ώρα, είδαμε νωρίς την Λάρισα να σημειώνει μεγαλοπρεπή νίκη στην Ξάνθη, δέκα λεπτά αργότερα την ΑΕΚ να επικρατεί στην Κομοτηνή και το βραδάκι, τον ΠΑΟΚ να περνάει το εμπόδιο του ΠΑΣ στα Γιάννενα, διατηρώντας βεβαίως την σημαντική διαφορά των 11 βαθμών από την «Ένωση».

Αυτά, μπορεί να είναι… νομοθετημένα, όμως δεν είναι σοβαρά πράγματα και ως στοιχείο θα προβληματίσει τους πάντες όσο το τουρνουά προχωρά προς την λήξη του.

Στα σοβαρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι περισσότεροι αγώνες διεξάγονται την ίδια ώρα (Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία), με εξαίρεση ενός αγώνα (το πολύ δύο) για το απόγευμα ή το βράδυ της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτά τα πρωταθλήματα, όμως, οι λίγκες σέβονται το προϊόν τους και δεν το προσφέρουν ‘εύκολη λεία’ στο δοβλέτι των τηλεοπτικών καναλιών.

Ένα δεύτερο ζήτημα, προέκυψε με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ιωαννίνων. Δεν ήταν τερέν αυτό για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κάτι που ισχύει και για την έδρα της Ξάνθης.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε αυτή τη φορά επειδή ήταν σοβαρός και έβαλε στον αγώνα ολόκληρο τον οπλισμό του (μετά το κάζο που υπέστη στο ίδιο γήπεδο προ ημερών), με βασικό κίνητρο να μη χάσει την διαφορά του από την 4η ομάδα του πίνακα.

Εντούτοις, αν η κατάσταση των γηπέδων δεν βελτιωθεί (το πώς δεν αφορά την στήλη…), ένα είναι βέβαιο: ότι στις δυνατές μάχες που ακολουθούν, οι υποψήφιοι για τραυματισμό θα είναι πολλοί και ενδεχομένως η ζημιά αποδειχτεί σοβαρή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης