Δυνατά ήχησε στα αυτιά του Ζοζέ Μουρίνιο η «καμπάνα» της UEFA. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με πέντε αγωνιστικές για τη συμπεριφορά του μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο «Special One» είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στους «μπλαουγκράνα» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του, κατηγορώντας τους για διαιτητική εύνοια τα τελευταία χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουρίνιο έχει εκτίσει την πρώτη από τις πέντε αγωνιστικές της τιμωρίας του στο ματς του «Καμπ Νου», ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις θα τις εκτίσει στους τέσσερις πρώτους αγώνες του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά στον Πέπε, τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για την αποβολή του στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντάνιελ Άλβες, απόφαση που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών στις τάξεις της «βασίλισσας» και οδήγησε σε καταγγελία της για «θέατρο» από πλευράς παικτών της καταλανικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η UEFA τιμώρησε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Πίντο, ο οποίος αποβλήθηκε στον πρώτο ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όμως, από τη στιγμή που εξέτισε την πρώτη αγωνιστική της ποινής του στον αγώνα ρεβάνς με την «αιώνια» αντίπαλο, θα χάσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου, καθώς και το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, στο οποίο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η UEFA τονίζει στην ανακοίνωσή της πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν έφεση εντός τριών ημερών από τη λήψη του αιτιολογικού της απόφασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης