Δύο χιλιάδες συμμετέχοντες στους Αγώνες Special Olympics 2011 θα φιλοξενήσει η Κρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων» (Host Town Program), που θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από σύναψη ειδικού Μνημονίου και η σχετική εκδήλωση που αφορά τη συμμετοχή της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ενώπιον του οποίου η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου και οι αντιπρόσωποι των ξενοδόχων της Κρήτης, έδωσαν τα χέρια για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, ενώ το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Ν.Δ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, Ελευθέριος Αυγενάκης, Κώστας Μπαντουβάς, οι πρόεδροι ΤΕΔΚ Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης και Ρεθύμνου, Μανώλης Μανωλακάκης, εκπρόσωποι από περίπου 20 Δήμους της Μεγαλονήσου και επιχειρηματίες.

Η κ. Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι στέκονται αρωγοί στο πρόγραμμα και ιδιαίτερα τις εθελοντικές οργανώσεις αφού, όπως εξήγησε «… ως μέγεθος η διοργάνωση είναι τα 3/4 των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ο προϋπολογισμός μας είναι μόλις το 3% των χρημάτων που επισήμως δαπανήθηκαν για τους Αγώνες της Αθήνας. Δεν αντέχει η Ελλάδα – ειδικά σ’αυτήν την περίοδο – να πληρώσει κι άλλα χρήματα, γι’αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων σας στη φιλοξενία των παιδιών μας».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄ όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης