Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Με τη λαμπαδηδρομία της «Φλόγας της Ελπίδας», των 11ων Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Αυστρία 2017, ολοκληρώνεται η ειδική τελετή που ξεκίνησε το μεσημέρι, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, διαπιστευμένοι στη χώρα μας Πρέσβεις, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Χώρου, μέλη της ΔΟΕ και ΕΟΕ, Μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων «Αυστρία 2017», καθώς και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικόλαος Τουλίκας, από την Ημαθία, ήταν ο πρώτος Έλληνας Λαμπαδηδρόμος Αθλητής στην Τελετή της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, η οποία ξεκίνησε από το Ζάππειο και θα καταλήξει στην Πρεσβεία της Αυστρίας στο Ψυχικό.

Περίπου 3.000 αθλητές-εκπρόσωποι 110 χωρών θα λάβουν μέρος σε 8 διαφορετικά χειμερινά αθλήματα, ενώ πάνω από 10.000 άτομα, ανάμεσά τους προπονητές, διαιτητές-κριτές, δημοσιογράφοι, εθελοντές και θεατές θα χειροκροτήσουν τις προσπάθειές τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής των Special Olympics Hellas, κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης