Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε δύσκολα η Τσέλσι, καθώς επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα στο «Στάμφορντ Μπριζ».

Το 1-0 του πρώτου αγώνα υπέρ των Λονδρέζων αποδείχθηκε πως δεν είχε κρίνει απολύτως τίποτα, καθώς η Μπενφίκα, αν και με 10 παίκτες από το 40ο λεπτό και με το σε βάρος της σκορ από το γκολ-πέναλτι του Λάμπαρντ στο 21΄, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85΄, ωστόσο ο Μεϊρέλες με δυνατό σουτ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «μπλε» πήραν τελικά την πρόκριση στη ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ και στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα (πρώτο ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 18 Απριλίου).

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 21΄ με το πέναλτι του Λάμπαρντ (3ο γκολ σε 9 αγώνες). Προηγήθηκε το άτσαλο μαρκάρισμα του Χάβι Γκαρσία στον Άσλεϊ Κόουλ μέσα στην περιοχή.

Τα πράγματα απλουστεύθηκαν για τους Λονδρέζους στο 40΄, όταν ο Μάξι Περέιρα έκανε «εγκληματικό» τάκλιν στον Όμπι Μίκελ, ενώ είχε ήδη παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα στη φάση του πέναλτι. Ο Σκόμινα χωρίς καμία χρονοτριβή τον έστειλε στα αποδυτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, ο Χάβι Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 1-1 κι έβαλε… φωτιά στο ματς, αλλά ο Μεϊρέλες στις καθυστερήσεις έβαλε τέλος στα όνειρα των Πορτογάλων (2-1).

Κίτρινες: Ιβάνοβιτς, Ραμίρες, Όμπι Μίκελ – Καρντόσο, Περέιρα, Σέζαρ, Αϊμάρ

Κόκκινες:
Μάξι Περέιρα (40΄ δεύτερη κίτρινη)

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι (60΄ Κέιχιλ), Κόουλ, Ομπι Μίκελ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (79΄ Μεϊρέλες), Τόρες (88΄ Ντρογκμπά), Καλού

Μπενφίκα (Αρτούρ Ζόρζε):
Μοράες, Περέιρα, Γκαρσία, Εμερσον, Καμπντεβίλα, Βίτσελ, Μάτιτς, Σέζαρ (73΄ Ροντρίγκο), Αϊμάρ, Καρντόσο (57΄ Ολιβέιρα), Γκαϊτάν (61΄ Τζαλό)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης