Την πρόκριση στα play off του Champions League πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε 3-0 στο ΟΑΚΑ την Sparta Prague στον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League και κάλυψαν την ήττα με 3-1 του πρώτου αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να σκοράρει με κεφαλιά του Sarriegi. Το δεύτερο γκολ σημείωσε με πλασέ ο Κατσουράνης στο 54ο λεπτό. Το 3-0 «έγραψε» στο 89′ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 45.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι εμψύχωσαν την ομάδα και την οδήγησαν στην πρόκριση.

Η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 9’. Ο Leto πέρασε τη μεγάλη μπαλιά στον Cisse, ο οποίος καλά μαρκαρισμένος κέρδισε το κόρνερ. Από την εκτέλεση αποδέκτης έγινε ο Καραγκούνης, ο οποίος ανάγκασε τον Blazek να απομακρύνει σε νέο κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεσή του. Ο Cisse στο 13’ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Blazek απέκρουσε με δυσκολία τη μπάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sparta κατάφερε λίγο πριν το πρώτο ημίωρο του αγώνα να περιορίσει τις επιθετικές ορέξεις του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, στο 26’ οι Τσέχοι λίγο έλλειψε να ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ που επιχείρησε ο Berger έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Galinovic.

Την πρώτη κάρτα του αγώνα είδε ο Jose Sarriegi στο 30’ για μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου πάνω στον μοναδικό προωθημένο της Sparta, Wilfried. Στο 32′ από πάσα του Gilberto Silva ο Moon με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του να πετύχει το 1-0, έχασε ο Παναθηναϊκός στο 36’. Ο Cisse έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή των Τσέχων, αλλά ο Blazek με τα ακροδάχτυλα, εξ’ επαφής απομάκρυνε σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Οι «πράσινοι» με την… κοιλιά στη μέση του πρώτου ημιχρόνου ανέβασαν και πάλι τον ρυθμό τους. Ο Leto στο 42’ επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο κόντραρε στο Cisse και πέρασε άουτ.

Τελικά η κυριαρχία του Παναθηναϊκού καρποφόρησε. Στο 45’ ο Sarriegi με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη, πέτυχε το 1-0 και έφερε την ομάδα του κοντά στην πρόκριση.

Στο 54′ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή. Στην τροχιά της μπάλας βρέθηκε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

O ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο μέρος και ο Ten Cate έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 75′, βάζοντας τον Simao στη θέση του Leto, θέλοντας να ενισχύσει ανασταλτικά τον Παναθηναϊκό. Η Sparta λίγο έλειψε να… κλέψει την πρόκριση στο τέλος του αγώνα, αλλά ο Kalouda από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Blazek και ο Σαλπιγγίδης από κοντά, πεσμένος στο έδαφος πέτυχε το 3-0 και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση στα play off του Champions League.

Γκολ: 45′ Sarriegi, 54′ Κατσουράνης, 89′ Σαλπιγγίδης

Κίτρινες κάρτες: Sarriegi, Gabriel – Hoheneder

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Henk Ten Cate): Galinovic, Moon, Sarriegi, Cisse, Leto (75′ Simao), Σαλπιγγίδης, Gilberto Silva, Βύντρα, Καραγκούνης (78′ Gabriel), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

Sparta Prague (Josef Chvanec): Blazek, Pamic, Hoheneder, Hubnik, Berger, Zofcak, Wilfried (69′ Prudnikov), Kusnir, Zeman (59′ Kadlec), Vacek, Husek (78′ Kalouda).   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης