Την πρώτη θέση του 5ου προκριματικού ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2011 εξασφάλισε σήμερα η εθνική ομάδα του χάντμπολ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 29-26 (ημίχρονο 12-10) του Μαυροβουνίου στο Άλκαμο της Ιταλίας και θα δώσει το παρών στα πλέι οφ για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου στη Βιέννη και εκεί η Ελλάδα θα μάθει τον αντίπαλό της στα διπλά παιχνίδια του Ιουνίου, απ’ όπου θα κριθεί η πρόκριση στα τελικά της Σουηδίας.

Τα δεκάλεπτα:
1-5, 6-9, 10-12 (ημιχρ.), 15-17, 21-25, 26-29

Μαυροβούνιο (Κασίμ Καμένιτσα):
Μιγιάτοβιτς, Ράκσεβιτς 4, Πέγιοβιτς, Σβίτλιτσα 1, Μέλιτς 3, Μάρκοβιτς Ζάρκο, Οσμαγιτς 6, Μιρβάλιεβιτς 4, Ρογκάνοβιτς 2, Μάρκοβιτς Ιγκόρ 1, Ρούντοβιτς 3, Καπισόντα, Στογιάνοβιτς, Βούγιοβιτς 2.

Ελλάδα (Μάντζος-Ιατρούδης):
Παπαδόπουλος 1, Τζιμούρτος 5, Μαστορογιάννης 1, Τζούφρας, Ζαραβίνας 1, Σαμαράς, Μπαλωμένος, Καφφάτος, Βασιλάκης 9, Ριγανάς 1, Κότσιφας, Χαλκίδης 3, Σανίκης 5, Αλβανός 3.


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιώργος Ζαραβίνας: «Βρεθήκαμε μόνο δύο μέρες όλοι μαζί με πολλά, προβλήματα. Παίξαμε σαν πραγματική ομάδα και εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για την ενότητά της. Μπορεί να κάναμε κάποια κοιλιά αλλά έχουμε αποδείξει, ότι αγαπάμε αυτή την Εθνική πιο πολύ από τον καθένα, χωρίς να έχουμε όφελος».

Αλέξης Αλβανός:
«Είχαμε πάθος, αποφασιστικότητα, πιστέψαμε στην πρόκριση, η ομάδα μου θύμισε το 2004 και το 2005».

Αλέξανδρος Βασιλάκης:
«Πλέω σε πελάγη ευτυχίας. Παίξαμε εξαιρετικά εκτός από κάποια διαστήματα που ήταν πολύ λογικό να μην έχουμε την ίδια απόδοση, λόγω κόυρασης. Χαίρομαι που η επιστροφή μου συνδυάστηκε με μια πρόκριση. Τώρα ο στόχος είναι η τελική φάση του Παγκοσμίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νίκος Μάντζος: «Ομαδικότητα, ταλέντο, στρατηγική ήταν η συνταγή της πρόκρισης».

Καμένιτσα (τεχνικός Μαυροβουνίου): «Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Χάσαμε πολλά πέναλτι και δεχθήκαμε αδικαιολόγητα δίλεπτα. Δεν περιμέναμε με τίποτα να χάσουμε αυτό το ματς. Η επίθεσή μας δεν λειτούργησε σωστά σε αντίθεση με αυτή της Ελλάδας που γύριζε πολύ καλά τη μπάλα και έβρισκε συνέχεια τις λύσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης