Επιβίωσε στον “όμιλο του θανάτου” η Ιταλία. Η “σκουάντρα ατζούρα” κέρδισε με 2-0 τη Γαλλία και σε συνδυασμό με την ήττα της Ρουμανίας από την Ολλανδία, πήρε το δεύτερο “εισιτήριο” του τρίτου ομίλου για τα προημιτελικά του Euro 2008.

Από την άλλη, η Γαλλία ολοκλήρωσε με νέα κακή εμφάνιση τη συμμετοχή της στο τουρνουά, τερματίζοντας τελευταία με μόλις ένα βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή του αγώνα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2000, ήταν καλύτερη από τους Ιταλούς, αλλά ο τραυματισμός του Ριμπερί μόλις στο 9ο λεπτό άλλαξε την ισορροπία του αγώνα. Οι Ιταλοί όποτε έβγαιναν στην επίθεση δημιουργούσαν πρόβλημα στην εστία του Κουπέ. Στο 24’, σημειώθηκε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Αμπιντάλ ανέτρεψε τον Λούκα Τόνι στην περιοχή, υπέπεσε σε πέναλτι και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα. Ο Αντρέα Πίρλο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε, ανοίγοντας το δρόμο της πρόκρισης στην ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, η Γαλλία βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Ωστόσο, η αριθμητική υπεροχή των “ατζούρι” έπαιξε καταλυτική σημασία για τη συνέχεια του αγώνα. Στο 62’ ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα, αφού χτύπησε στο πόδι του Ανρί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουπέ. Έτσι, οι Ιταλοί “κλείδωσαν” τη νίκη, ενώ την ίδια στιγμή η Ολλανδία κέρδιζε με 1-0 τη Ρουμανία. Το τέλος του αγώνα, βρήκε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά και τους “τρικολόρ” να σκέφτονται το τι έφταιξε και έμειναν από νωρίς εκτός Euro.

Γκολ: 24’ Πίρλο (πεν.), 62’ Ντε Ρόσι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Εβρά, Γκοβού, Μπουμσόνγκ, Ανρί – Πίρλο, Κιελίνι, Γκατούζο

Κόκκινη κάρτα: Αμπιντάλ

Ιταλία (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μπουφόν, Πανούτσι, Κιελίνι, Τζαμπρότα, Γκρόσο, Γκατούζο (82′ Ακουιλάνι), Ντε Ρόσι, Περότα (64′ Καμορανέζι), Πίρλο (55′ Αμπροζίνι), Κασάνο, Τόνι.  

Γαλλία (Ρεϊμόν Ντομενέκ): Κουπέ, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Κλερκ, Εβρά, Μακελελέ, Τουλαλάν, Ριμπερί (10′ Νασρί – 27′ Μπουμσόνγκ), Γκοβού (66′ Ανελκά), Ανρί, Μπενζεμά.

Γήπεδο: “Λέτζιγκρουντ”, Ζυρίχη

Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)

Photos: www.euro2008.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης