Τι κι αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 9ο λεπτό από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπελχαντά. Η Άρσεναλ ήταν συνεπής και στο φετινό της ραντεβού, φεύγοντας με το διπλό από την έδρα της Μονπελιέ.

Οι «κανονιέρηδες», μέσα σε δύο λεπτά, με τον Ποντόλσκι στο 16ο λεπτό και τον Ζερβίνιο στο 18ο, έκαναν την ανατροπή, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να τους βρίσκει νικητές μέσα στο «Λα Μοσόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μονπελιέ (Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκέ-Εμπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Μπελχαντά, Εστράδα (78’ Ερέρα), Καμπελά, Σαϊχί, Μουνιέ (68’ Αΐτ Φανά), Καμαρά (78’ Σταμπουλί)

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Μανόνε, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Τζένκινσον, Γκιμπς, Ντιαμπί, Αρτέτα, Καθόρλα (90’ Κοκελέν), Ποντόλσκι (90’ Γουόλκοτ), Ζιρού (76’ Ράμσεϊ), Ζερβίνιο

Βαθμολογία
Σάλκε 3
Άρσεναλ 3
Ολυμπιακός 0
Μονπελιέ 0

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Special… two!

Επική ήταν η αναμέτρηση στο Μπερναμπέου ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι με πέντε τέρματα να σημειώνονται στα τελευταία 22 λεπτα του αγώνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και φυσικά ο Μουρίνιο, ο οποίος απέδειξε για πολλοστή φορά πως είναι γεννημένος για τα δύσκολα.

Στο 68ο λεπτό ο Τζέκο έκανε το 0-1. Στο 76ο λεπτό η «βασίλισσα» ισοφάρισε με το σουτ του Μαρσέλο και το… show ξεκίνησε. Οι Βρετανοί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ στο 85ο λεπτό φάνηκε να παίρνουν την νίκη, με την ομάδα του Μουρίνιο όμως να μην έχει πει την τελευταία της λέξη. Με εξαιρετικό τέρμα του Μπενζεμά στο 87ο λεπτό έξω από την περιοχή το παιχνίδι έγινε 2-2, για να έρθει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει το 3-2 στο 90ο λεπτό και να πανηγυρίσει σαν «τρελός» το τέρμα που πέτυχε.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα(73’ Μόντριτς), Τσάβι Αλόνσο, Εσιέν(65’ Εζίλ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν(73’ Μπενζεμά)

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Μαικόν(74’ Ζαμπαλέτα), Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Νασρί (37’ Κολάροφ), Μπάρι, Σίλβα(63’ Τζέκο), Γιάγια Τουρέ, Τεβες, Μπαλοτέλι

Με 1-0 επικράτησε η Ντόρτμουντ επί του Άγιαξ. Η γερμανική ομάδα ήταν καλύτερη από τους Ολλανδούς, με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το τέρμα στο 87ο λεπτό και να δίνει τη νίκη στον σύλλογό του.

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτζερ, Κελ, Γκουντογάν(89’ Λέιτνερ), Γκέτσε(88’ Σίμπερ), Ρόις, Μπλαστσικόφσκι (73’ Μπλασιτσκόφκι), Λεβαντόφσκι

Άγιαξ (Φ. Ντε Μπουρ): Φέρμεερ, Άλντερβάιρελντ, Μοισάντερ, Μπλιντ, Φαν Ριχν, Πόουλσεν, Έρικσεν, Ντε Γιόνγκ, Σάνα(89’ Σουλεϊμάνι), Μπέριγκτερ, Μπάμπελ (79’ Σένε)

Βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 3 (3-2)
Ντόρτμουντ 3 (1-0)
Μάντσεστερ Σίτι 0 (2-3)
Άγιαξ 0 (0-1)

Ξεκίνημα με το δεξί για τη Μάλαγα

Η Μάλαγα σταμάτησε στα τρία γκολ στο παιχνίδι με τη Ζενίτ, την ίδια στιγμή που η Μίλαν «κόλλησε» στο 0-0 μέσα στο Σαν Σίρο κόντρα στην Άντερλεχτ. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ίσκο άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Ανδαλουσίας, για να έρθει στη συνέχεια ο Σαβιόλα στο 16ο λεπτό και να κάνει το 2-0. Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 76ο λεπτό με τον Ίσκο να πετυχαίνει εκ νέου τέρμα (3-0).

Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεζ, Ουέλινγκτον, Ντε Μικέλις, Μονρεάλ, Καμάτσο, Χοακίν (85′ Ντούντα), Ελισέου, Ίσκο, Πορτίγιο (46′ Ιτούρα), Σαβιόλα (62′ Σάντα Κρουζ)

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Μπρούνο Άλβες, Λόμπαερτς, Λούκοβιτς (40′ Μπιστρόφ), Σιρόκοφ (85′ Λαμπ), Ζιριάνοφ (75′ Τζόρτζεβιτς), Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ, Κερζάκοφ, Χουλκ

Όσον αφορά στη Μίλαν παραμένει χωρίς νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι δύο τερματοφύλακες, Αμπιάτι και Προτό έκαναν καλές αποκρούσεις, κρατώντας απαραβίαστη την εστία τους.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ντισίλιο, Μεξές, Μπονέρα (74′ Γέπες), Αντονίνι, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (60′ Ελ Σαραουί), Φλαμινί, Εμάνουελσον (79′ Κονστάντ), Ντε Γιονγκ, Πατσίνι

Άντερλεχτ (Τζον Βαν Ντερ Μπρομ): Προτό, Ντε Σαχτ, Νούιτινγκ, Κουγιατέ (79’ Πραέ), Βασιλέφσκι, Μπίλια, Κλιέσταν, Ζιλέ, Κανού (89’ Γιακοβένκο), Εμποκανί, Μπρούνο (79’ Γιουχάζ)

Βαθμολογία

1. Μάλαγα 3
2. Άντερλεχτ 1
3. Μίλαν 1
4. Ζενίτ 0

Καταιγιστική η Παρί

Μεγάλη νίκη σημείωσε η Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα επέστρεψε με το δεξί στα μεγάλα σαλόνια του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, νικώντας με 4-1 τη Δυναμό Κιέβου. Στο 19ο λεπτό ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με πέναλτι έκανε το 1-0. Τα τέρματα για τους γηπεδούχους διπλασίασε στο 29ο λεπτό με σουτ από κοντά ο Τιάγκο Σίλβα, για να έρθει στο 33ο λεπτό ο Άλεξ (3-0). Το γκολ για τους Ουκρανούς σημείωσε στο 87ο λεπτό ο Βελόσο, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90ο λεπτό ο Παστόρε (4-1).

Παρί Σεν Ζερμέν (Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ, Άλεξ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα (81’ Καμαρά), Ματουιντί, Μενέζ (77’ Νενέ), Σαντόμ, Παστόρε, Βεράτι, Ιμπραΐμοβιτς(73’ Λαβέτσι)

Ντιναμό Κιέβου (Σέμιν): Κόβαλ, Ταΐβο, Μίκαλικ (46’ Μπετάο), Ντανίλο Σίλβα, Κασερίντι, Κράνιτσαρ (77’ Χούσεβ), Βελόσο, Γκαρμας (53’ Βουκόγιεβιτς), Ράφαελ, Ιντέγιε, Γιαρμολένκο

Μεγάλο διπλό σημείωσε η Πόρτο μέσα στην Κροατία. Το πρώτο γκολ για τους «δράκους» πέτυχε στο 41ο λεπτό ο Λούτσο Γκονζάλες, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90ο λεπτό ο Βέλγος, Στίβεν Ντεφούρ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κάσιτς): Κέλαβα, Σίμουνιτς, Τόνελ, Βίντα, Πίραβιτς, Καλέγο, Σαμίρ, Αντέμι(58’ Μπεκιράι), Μπρόζοβιτς, Κοπ, Ρουκάβινα(67’ Καράσκο).

Πόρτο (Περέιρα): Έλτον, Λόπεζ, Οταμέντι, Σάντρο, Μαϊκόν, Γκονζάλεζ, Ντεφούρ, Ζοάο Μουτίνιο, Βαρέλα (72’Άτσου), Μαρτίνεζ (78’ Κλέμπερ), Ροντρίγκεζ (88’ Μανγκαλά).

Βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 3
2. Πόρτο 3
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0
4. Ντιναμό Κιέβου 0

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης