Μετά το σοκ της ήττας της Αργεντινής από τη Χιλή για δεύτερη χρονιά στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, ο σταρ της ομάδας Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Εθνικής.

Η Χιλή ήταν η μεγάλη νικήτρια σε έναν τελικό… de ja vu της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός ήταν ο τέταρτος χαμένος τελικός για την Αργεντινή από το 1993, όταν και κατέκτησε το τελευταίο της τρόπαιοΑρνητικός πρωταγωνιστής για την «αλμπισελέστε» ο Λιονέλ Μέσι, αφού ο διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα αστόχησε στο πρώτο πέναλτι της ομάδας του, που για 4η συνεχόμενη φορά έφτασε στην πηγή και… νερό δεν ήπιε.

«Ήταν ως εδώ. Προσπάθησα πολύ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω. Είναι μια απόφαση που έχει ήδη ληφθεί. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό. Πάλεψα τόσο σκληρά, αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει» ανέφερε ο Μέσι.

«Είναι δύσκολο να κάνουμε αναλύσεις τώρα. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό. Να σταματήσω από την Εθνική. Φτάσαμε σε τέσσερις τελικούς, ήθελα έναν τίτλο όσο τίποτα άλλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω πως… τέλος. Έτσι αισθάνομαι τώρα. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Προσπάθησα, αλλά φαίνεται πως δεν είναι γραφτό για μένα. Είναι μεγάλη η στενοχώρια. Για μένα η παρουσία στον τελικό δεν είναι αρκετή, όπως και για τους υπόλοιπους υποθέτω. Δεν συμβιβάζομαι με αυτό. Δυστυχώς, χάσαμε ξανά στα πέναλτι, αστόχησα κι εγώ» δήλωσε ο άσος της Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός ήταν ο τέταρτος χαμένος τελικός για την Αργεντινή από το 1993, όταν και κατέκτησε το τελευταίο της τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη στην Αργεντινή οι συμπατριώτες του Μέσι έχουν ξεκινήσει μέσα από τα social media την προσπάθεια να τον μεταπείσουν.

Eπιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης