Η 32η και τελευταία ομάδα που θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, η οποία θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, έγινε η Ουρουγουάη. Οι Λατινοαμερικάνοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Κόστα Ρίκα στο Μοντεβιδέο, αλλά προκρίθηκαν στο Μουντιάλ, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχαν επικρατήσει με 1-0.

Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, του Άρη, πέτυχε το γκολ της «τσελέστε» στο 70ο λεπτό, ενώ η Κόστα Ρίκα ισοφάρισε με τον Βάλτερ Σεντένο, γνωστό στην Ελλάδα από την θητεία του στην ΑΕΚ, στο 74’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ):
Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκόντιν, Σκοτ (72΄ Βικτορίνο), Εγκουρέν, Σουάρες (65΄ Αμπρέου), Φορλάν, Αλβάρο Περέιρα, Λοντέιρο (84΄ Φερνάντες), Πέρεζ, Μαξιμιλιάνο Περέιρα.

Κόστα Ρίκα (Ρενέ Σιμόες): Νάβας, Μαρίν (69΄Σαμπόριο), Ουμανά, Μποργκές (58΄ Μπαράντες), Σεντένο, Ρουίζ, Μίλερ, Μπολάνος, Ντίαζ, Νούνιεζ (64΄Φονσέκα), Ερέρα.

«Ήταν ένα σκληρό ματς. Οι αντίπαλοι μας, μας έκαναν να ιδρώσουμε μέσα στο γήπεδο. Προς το παρόν θα πρέπει να πανηγυρίσουμε την επιτυχία μας», ο ομοσπονδιακός της Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουρουγουάη έχει κατακτήσει τα Μουντιάλ του 1930 και του 1950.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης