Η Καβάλα είναι η ομάδα που συμπλήρωσε την τελική τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «Αργοναύτες» επικράτησαν στην παράταση 2-1 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη και πήραν το… εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 47’ με τον Ντε Μος, όμως στο 84’ ο Ντομπρασίνοβιτς σκόραρε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Ονουάτσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (97’) και την Καβάλα στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Ο Πανιώνιος από το 95’ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάτκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών για να σκοράρουν. Αρχή έγινε στο 16’ με τον Μανιάτη να στέλνει με το κεφάλι τη μπάλα άουτ. Στο 23’ ο Ιτάνζ με εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε το σουτ του Σκούφαλη, ενώ στο 32’, το απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν σταμάτησε πάνω στον πορτιέρο της Καβάλας.

Τελικά, οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ στο 47’. Ο Σίτο Ριέρα με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ και έκανε το 1-0. Όλα έδειχναν πως ο Πανιώνιος θα έφτανε στη νίκη ο Ντομπρασίνοβιτς με ξερό ευθύβολο σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ανδριόλα.

Έτσι, το παιχνίδι πήγε στην παράταση, αφού το σουτ του Μανιάτη στις καθυστερήσεις τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 95’ ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάτκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δύο λεπτά αργότερα, η Καβάλα πήρε προβάδισμα με γκολ του Ονουάτσι, ο οποίος είχε σκοράρει και στο ματς πρωταθλήματος, όπου η Καβάλα είχε πανηγυρίσει και τότε τη νίκη.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Πανιώνιος πάλεψε για να στείλει το ματς στην παράταση, χωρίς όμως αποτέλεσμα με την Καβάλα να προκρίνεται στην τετράδα.

Κίτρινες κάρτες:
Σιόντης, Μανιάτης, Ντουγκλάο, Ορούμα, Μπάλαμπαν, Ντομπρασίνοβιτς, Ντιέ.

Κόκκινες κάρτες: Λάτκα (95` δεύτερη κίτρινη).

Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος):
Ανδριόλας, Τζαβέλλας, Λάτκα, Όμο, Γιόνσον (106` Μπουβάλ), Κοντοές, Κουμόρτζι, Μανιάτης, Σκούφαλης (46` Κούκετς), Ριέρα (72` Γουνδουλάκης), Μπάλαμπαν.

Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς (24` Σιόντης), Ντουγκλάο, Μουρ, Οικονόμου, Ονουάτσι, Ντικρόκ (48` Σόσιν), Ντιέ, Ντομπρασίνοβιτς, Σμολάρεκ (67` Ορούμα), Ρινκόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης