Επεισοδιακό παιχνίδι με φινάλε γκραν γκινιόλ έγινε στην Ξάνθη με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τελικά με 2-1, χάρη σε γκολ του Βάλλα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αντεφέμι στο 31’ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Επστάιν στο 41’.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Βενέτης και Ηλ. Ιωάννου της Κέρκυρας, ενώ στο 6ο λεπτό ο Βάλλας πέτυχε το γκολ της νίκης, αμέσως μετά την απόκρουση του Κωνσταντόπουλου στο πέναλτι του Μπόατενγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και διατήρησε έναν έλεγχο, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική, αν εξαιρέσει κανείς κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτό του Πόι στο 10′, που εξουδετερώθηκε από τον Κωνσταντόπουλο με διπλή προσπάθεια. Και μ’ ένα μακρινό σουτ του Αντεφέμι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31′. Δεν κατάφερε όμως να κρατήσει το προβάδισμα, καθώς στο 40′ ο Κουκουλάκης υπέδειξε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα στον Γραμμόζη, που αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους. Ο Επστάιν ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-1.

Στο β’ ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κακό. Η Ξάνθη ήθελε τη νίκη, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να το πετύχει. Έτσι ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων. Κι ό,τι δεν έγινε σε όλο το 45λεπτο, έγινε στις καθυστερήσεις. Ο ΑΟΚ μέσα σε ένα λεπτό έμεινε με εννιά παίκτες, καθώς στο 90′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Βενέτης και στο 91′ ο Ηλίας Ιωάννου. Και στο 95′ ο Κουκουλάκης καταλόγισε πέναλτι στο τράβηγμα του Δημήτρη Ιωάννου πάνω στον Καζάκη. Ο Μπόατενγκ το εκτέλεσε, ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε και στη συνέχεια ο Βάλλας την έσπρωξε στα δίχτυα, δίνοντας στην ομάδα του μία νίκη που ισοδυναμεί με οριστική απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ξάνθη – Κέρκυρα 2-1 (ΝΕΤ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 31′ Αντεφέμι, 90′ Βάλλας – 42΄πεν. Επστάιν

1-0 31′ Aντεφέμι

1-1 Επστάιν

2-1 Βάλλας

Κίτρινες κάρτες: Τζάγκι, Kομεσίδης – Καλαντζής, Στολτίδης, Μακρής, Η. Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης

Κόκκινες κάρτες:
90′ Βενέτης, 90′ Η. Ιωάννου

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος):
Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μπόατενγκ, Αντεφέμι (70′ Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο, Κατόνγκο (56′ Σουάνης), Πόι (86′ Κιντάνα), Καζάκης.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς):
Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο (71′ Χαμπλ), Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γραμμόζης (88′ Δ. Ιωάννου), Καλαντζής, Στολτίδης, Μακρής, Ιωάννου, Επστάιν (84′ Τσίγκας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης