Στίβος: Θέλει πρωτιές σε Ελσίνκι και Λονδίνο ο Τόρκιλντσεν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 22:24
Στίβος: Θέλει πρωτιές σε Ελσίνκι και Λονδίνο ο Τόρκιλντσεν

Την επιθυμία του να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο τόσο στο Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξέφρασε με δηλώσεις του ο Νορβηγός ακοντιστής, Αντρέας Τόρκιλντσεν.

«Στόχος μου είναι φυσικά να νικήσω και στις δύο διοργανώσεις, στο Ελσίνκι και το Λονδίνο. Η μία διοργάνωση απέχει αρκετά από την άλλη και δίνουν το δικαίωμα στους αθλητές να συμμετάσχουν και στις δύο. Είναι πάντα ενδιαφέρον να αγωνίζεσαι στη Φινλανδία, όπου οι φίλαθλοι γνωρίζουν από στίβο και ειδικά τον ακοντισμό. Αγαπούν τις ρίψεις και είναι απόλυτα τρελοί για τους αθλητές τους, αλλά φωνάζουν και για όλους τους άλλους, αφού είναι απαιτητικοί», είπε ο πρωταθλητής, Ευρώπης, κόσμου και «χρυσός» Ολυμπιονίκης.

Εν συνεχεία ο Αντρέας Τόρκιλντσεν ανέφερε: «Στο Ελσίνκι θα μετάσχουν οι κορυφαίοι του αγωνίσματος. Οι Τσέχοι, οι Λετονοί και οι Γερμανοί είναι πολύ δυνατοί και φυσικά οι Φιλανδοί που θα αγωνιστούν στο σπίτι τους. Ο Τέρο Πιτκαμάκι είναι ένα πολύ καλό άτομο και σπουδαίος αθλητής. Ξέρει να κάνει καλούς αγώνες και ωθεί και τους άλλους αθλητές σε μεγάλες βολές».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 22:35