Επίθεση εναντίον του ΣΕΓΑΣ πραγματοποίησε η Ειρήνη Κοκκιναρίου, αντιδρώντας στο θέμα της τιμωρίας της με διετή αποκλεισμό για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ από την ομοσπονδία στίβου.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 3.000μ. στιπλ με επιστολή της στα ΜΜΕ, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της, Γιάννη Μαρακάκη, εκφράζει την έκπληξή της και την αγανάκτησή της «για τα όσα ατυχώς διέρρευσαν στον Τύπο περί τιμωρίας μου για δήθεν παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ», ενώ σημειώνει ότι «ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ και όχι από την επίσημη ομοσπονδία του στίβου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κοκκιναρίου αρνείται ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας ή μεθόδου και διατείνεται ότι «η άνωθεν εντολή από την IAAF για τιμωρία μου στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου σε μία παντελώς αόριστη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη ‘’εκτίμηση-υποψία’’, κάποιων αγνώστων σε εμέ ιατρών της IAAF δίχως να συνοδευτεί από επαρκή στοιχεία ή έστω στοιχειώδεις εξηγήσεις».

Τέλος, η Κοκκιναρίου τονίζει ότι: «Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να καταδείξω την αυθαιρεσία των έξωθεν Αρχών που επιχειρούν με φανταστικές αιτιάσεις να σπιλώσουν την πορεία μου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ειρήνης Κοκκιναρίου:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερώθηκα για τα όσα ατυχώς διέρρευσαν στον Τύπο περί τιμωρίας μου για δήθεν παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ. Σημειώνω, δε, ότι ενημερώθηκα από τα Μέσα και όχι από την επίσημη ομοσπονδία του στίβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισχυρισμοί περί δήθεν χρήσεως από εμέ απαγορευμένης ουσίας ή απαγορευμένης μεθόδου είναι εκτός πραγματικότητας. Η άνωθεν εντολή από την IAAF για τιμωρία μου στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου σε μία παντελώς αόριστη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη ‘’εκτίμηση-υποψία’’, κάποιων αγνώστων σε εμέ ιατρών της IAAF δίχως να συνοδευτεί από επαρκή στοιχεία ή έστω στοιχειώδεις εξηγήσεις.

Με δεδομένο ότι το σκεπτικό όπου βασίστηκε η τιμωρία μου αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για τον αθλητικό κόσμο και κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μου αλλά και του τεκμηρίου της αθωότητας, παρακαλώ θερμά τα Μέσα να διαχειριστείτε με περισσή επιφυλακτικότητα την υπόθεση αυτή. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να καταδείξω την αυθαιρεσία των έξωθεν Αρχών που επιχειρούν με φανταστικές αιτιάσεις να σπιλώσουν την πορεία μου».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης